
SİYASETÇİNİN BOY AYNASI KAMUOYUDUR
Merhum Mustafa Üstün'ün 2019 tarihinden sonra yerine meclis kararıyla Belediye Başkanlığına getirilen Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak için geçen Cuma günü Sütçüler'deydik.
Haber Akdeniz olarak yapmış olduğumuz 160 kişilik bir anket sonucunda başkan Yurdabak hakkında hem kamuoyunun teke tek karşısına çıktık ve hemde başkan ile makamında yaptığımız görüşmede önemli tespitler elde ederken Cumhur İttifakının diğer ortağı Sütçüler MHP İlçe Başkanı Ceyhun Aydemir ile de başkanlık makamında hem resimlerini çektik ve hemde birlikte görüşlerini aldık.

MHP İlçe Başkanı Ceyhun Aydemir: Sütçüler'de Cumhur İttifakının örnek bir dayanışma ile devam ettiğini, her iki parti ile hiçbir sorunların olmadığını ve başkan ile sık sık görüştüklerini ve istişarelerde bulunduklarını ifade ederken Sayın Başkan Yurdabak'da aynı duygu ve düşüncelere katıldığını söyledi.

Cuma günleri Sütçüler'in pazar günüdür.Köylerden ve ilçe merkezinden herkes alış-veriş için pazar yerine gelir ve ihtiyaçlarını karşılar.
Bizde bu vesile ile Haber Akdeniz olarak Sütçüler Belediye Başkanı İsmail Yurdabak için bir anket yaparak halkın başkan hakkındaki düşüncelerini tek tek sorarak öğrenmek istedik.
Sonuç oldukça şaşırtıcı idi.Zira 160 kişilik anket sonucunda 147 kişi başkanın hizmetlerinden memnun olduğunu söylerken,13 kişi de başkanın hizmetlerini yetersiz gördüklerini başkanla masaya yatırdığımızda neredeyse kendisinden çok emin ve özgüveni yüksek bir duruş sergileyerek :Ben arkadaşlarımın hizmetlerimden memnun olmamalarını size değil bizzat bize gelip suratımıza söylemelerini beklerdik diye duygularını dile getirmekten çekinmedi.
A-BAŞKANIN HİZMETLERİNDEN MEMNUN KALANLAR : Yüzde 81.3
B-BAŞKANIN HİZMETLERİNDEN MEMNUN OLMAYANLAR:Yüzde 18.7
BAŞKANIN HİZMETLERİNDEN MEMNUN OLMAYANLAR;
1- Başkan hane ziyaretleri yapmıyor,
2-Başkan mahalle muhtarları toplantısı yapmıyor,
3-Pazar yeri dar, daha geniş bir yer niçin düşünülmüyor?
4-Pazar yerine girişte dezenfekte ve maske temininde yetersizlikler,
5-A101'in ilçe esnafına verdiği büyük zararı dile getirmekteydiler.
BAŞKANIN HİZMETLERİNDEN MEMNUN KALANLAR İSE;
1-Başkan gayet iyi çalışıyor,
2-Elindeki imkanlarla en iyi hizmeti veriyor,
3-1000 kişilik düğün salonu ile işyerleri için temelini attığı binanın bitirilmesi için çalışıyor,
4-İlçe merkezinde 11 dükkanı yıkıp, yeni yapılmakta olan işyerine taşınmasından sonra 1500-2000 m2.lik yeni bir ilçe merkezine yer kazandırmak için çalışıyor.
5-Değirmenderesinde Yeşildere Piknik Alanının bitirilmesi ve yolunun tamamlanması için son sür'at çalışıyor şeklinde anketimize açıklamalarda bulundular.

BAŞKANDAN AKETİMİZE CEVAP
1-Pandemi döneminden dolayı hane ziyaretlerimizde tedblr amaçlı aksamalar haliyle yapılamamaktadır,
2-Pazar yerinin darlığını ise ilçe merkezindeki 11 dükkanın yıkılıp yapılmakta olan yeni işyerine taşınmasıyla çözümlenecektir,
3-Cuma günleri pazar yerine girişte her türlü dezenfekte imkanları hazır haldedir ve hizmet vermekteyiz.
4& Ayrıca A101'in ilçemizde faaliyetine engel olmak gibi hukuki bir imkan ve gücümüz bulunmamaktadır. . .
Değerli Haber Akdeniz okurları, bundan böyle Sütçüler ilçesi ile başlattığımız anketlerimiz diğer ilçe ve beldeler içinde yapılmaya devam edecektir.
Mehmet Ali ÇELİK
Haber Akdeniz İmtiyaz Sahibi
TİNGADER (Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği) Gn. Bşk.
TGF (Türkiye Gazeteciler Federasyonu) Isparta İl Temsilcisi
Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı üyesi
|