KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu Kapsamında İlçe Çocuk Koordinasyon Toplantısı ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

ISPARTA Yayın: 22 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 22.06.2023 21:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanuna Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden ve 6284 Sayılı Kanunun Kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İlçe Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantıları 22 Haziran Perşembe günü Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Adem Çelik başkanlığında gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya; Kaymakam Adem Çelik’in yanı sıra Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Sağlık Müdürü A. Enis Özdemir, İlçe Özel İdare Müdürü M. Selim Müftüler, İlçe Müftü V. Faruk Boztepe, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü V. Songül Tekdemir, İlçe SYDV Müdürü Nurgül Türker, Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Jale Gözübenli, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yardımcısı Mehmet Akif Ünlüsoy, Psikolojik Danışman Merve İnan, Psikolojik Danışman Selma Demiral ve Psikolog Yeliz Kutlu sağlamıştır.

Toplantıda Kaymakam Adem Çelik, 5395 sayılı Kanunun ve 6284 sayılı Kanunun Uygulanması, Kurum/ Kuruluşların görev ve sorumlulukları, çocuklar, şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlar hakkında yapılan iş ve işlemler hakkında ilgili Kuruluşlardan bilgi alarak vaka bazlı örneklerle inceleme ve değerlendirmede bulunmuştur. Çocuklar, kadınlar, dezavantajlı gruplar hakkında yapılan işlemlerin titizlikle yerine getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak 6284 sayılı Kanun kapsamında şiddet mağdurları ve şiddet uygulayanlar ile 5395 sayılı Kanun kapsamında suça sürüklenen veya korunma ihtiyacı içerisinde olan çocuklar hakkında Eğirdir İlçesinde bulunan Kurumların iş birliği ve koordinasyonlu olarak çalışmalarının, her kurumun kendi görev alanları içerisinde değerlendirme ve çalışmalar planlaması talimatlarını vermiştir.

Toplantıda Psikolojik Danışman Selma Demiral ve Psikolog Yeliz Kutlu sunum gerçekleştirmiştir. Toplantıda Eğirdir İlçesinde belirlenen gündem maddeleri görüşülerek değerlendirmelerde ve istişareler bulunulmuştur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.