TİCARET ELÇİLERİ PROJESİNDE İLK ADIM ATILDI

Isparta Ticaret Borsası tarafından ilimizde öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilere yönelik hazırlanan Ticaret Elçileri Projesinde ilk adım yoğun katılımla atıldı.

ISPARTA Yayın: 21 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 21.06.2023 19:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Borsamız tarafından organize edilen ve Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde öğrenim görmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerimizin katıldığı “Ticaret Elçileri Projesi” ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, #SDÜ Rektör V. Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, #ISUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Deniz Yılmaz, TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Uğur Büyükçulcu, ISUBÜ Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr.Gör. Erhan Türkoğlu, ISUBÜ Uluslararası Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Bıçakcı, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Hüdai Şahin, Meclis Başkanımız Nevzat Demirel, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Erhan Göçerli, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mehmet Bayındır ve Sadettin Güneş, Meclis Başkan Yardımcımız Ali Ak, Meclis Üyelerimiz Mehmet Eski, Ertuğrul Bölükbaşıoğlu ve Cem Aksakal misafirlerini kapıda karşıladı.

Açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Hüdai Şahin , “Isparta; dört mevsimin yaşandığı, meyvesinden aromatik bitkisine zengin üretim çeşitliliğine sahip eşsiz bir coğrafyada bulunan bir şehirdir. Çeşit çeşit ürünleri ile hem üretimde hem ticarette hem de ihracatta oldukça başarılıdır. ” dedi.

Ülkemizin ve İlimizin üretim kapasitesi ve bulunduğumuz konum ile ilgili istatistik bilgilerde paylaşan Şahin, sözlerine şu şekilde devam etti. “Sizler dünyanın dört bir yanından buraya gelerek SDÜ ve ISUBÜ gibi iki güzide üniversitemizde eğitim görmektesiniz. Eğitim hayatınız boyunca da ilimizin ve ülkemizin güzelliklerine şahit olmaktasınız. Bu süreçte Isparta ile bir bağınız oluştuğunu düşünüyoruz.

Biz; Isparta Ticaret Borsası olarak sizleri birer Ispartalı olarak görüyoruz. Eğitim hayatınız boyunca ilimiz ile oluşan bağınızın kopmadan devam etmesini istiyoruz. Bu nedenle sizlerin bundan sonraki hayatınızda birer fahri Isparta elçisi olmanız için ‘Ticaret Elçileri Projesi’ni hazırladık ve bunu sizlerin de katılımı ile hayata geçirmek istiyoruz.

Isparta Elması, gülü, kirazı, kayısısı ve buna benzer bir çok ürününü dünyaya ihraç etmektedir. Dünyanın farklı ülkelerindeki birçok tüketici ürünlerimizi ve Isparta’yı tanımaktadır. Ancak tanınmamız ve anlatılmamız gereken daha birçok insan ve ülke olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle eğitim aldığınız alanlar çok farklı olsa da bizim şehrimizi ve ürünlerimizi gören sizlerin ülkelerinize döndüğünüzde oradaki hemşehrilerinize bizi anlatmanızı; burada kurduğunuz bağları, Isparta Ticaret Borsası’nın desteği ile ülkenizde geliştirerek güçlendirmenizi bekliyoruz. Sizler fahri Isparta Elçilerisiniz ve biz sizlerle olan bağlarımızı koparmadan devam etmek istiyoruz.

Dönem dönem farklı ülkelere ticari heyet ziyaretlerimiz veya farklı ülkelerden misafirlerimiz oluyor. Bu organizasyonlarda sizlere de yer vermek ve katkı sağlamanızı istiyoruz. Bu tarz programlar sizlerin geleceğine ve gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır. Sizlerin elde edeceği fayda bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir.

Bu çerçevede düzenlediğimiz bu tanışma toplantısına katılımlarınız için tekrar teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu organizasyona destek olan Süleyman Demirel ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitelerimizin kıymetli Rektörlerine ve hocalarımıza da teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından tek tek masalara dolaşan Yönetim Kurulu Başkanımız Hüdai Şahin, öğrencilerle istişare ederek, ticaret ve ihracat konularındaki bilgilerini paylaştı.

Program, öğrencilerin soru ve taleplerinin alınmasının ardından son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.