BeBAŞKAN BAŞDEĞİRMEN: ÖĞRENCİLERİMİZ TEKNOLOJİYLE ÇOK GÜZEL PROJELER ÜRETİYOR

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu 3/E sınıfının Robotik Kodlama Sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

ISPARTA Yayın: 15 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 15.01.2024 14:14:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Iyaşpark AVM giriş katındaki serginin açışına İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu Müdürü Haydar Kaya, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de katıldı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, sergi alanına gelişlerinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Karşılamanın ardından Robotik Kodlama Sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 

Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu Müdürü Haydar Kaya, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen ile İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur’a minik öğrencilerin hazırladıkları projelerin yer aldığı serginin açılışına katıldıkları için teşekkür etti. Başdeğirmen çifti ve beraberindekiler serginin açılış kurdelesini öğrencilerle birlikte kestiler. Başdeğirmen çifti sergiyi gezerek, öğrencilerin hazırlamış oldukları birbirinden yaratıcı projeleri inceleyip, bilgi aldılar. Öğrencilerin hazırladıkları projeleri inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Siber Isparta Gençlik Merkezimiz var. Oraya gelip, daha güzel projeler üretebilirsiniz. 

Aferin sizlere, çok güzel projeler hazırlamışsınız” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu binasının yapımına destek verdiği gibi faaliyetlerine de katılarak öğrencileri yalnız bırakmadığını söyledi. Isparta’nın eğitim ve kültür altyapılarıyla gelişmiş bir şehir olduğuna değinen Baydur, “Biz de öğretmen arkadaşlarımızla buna katkı koymaya çalışıyoruz. Ama bunun yalnız olmayacağını yerel yönetimlerimizle, sivil toplum kuruluşları ve velilerimizle başaracağımızı biliyorum. O anlamda da her yönüyle çok güçlü olduğumuzun farkındayız. Bilimsel çalışmalarda özellikle robotik kodlamayla ilgili faaliyete geçen Siber Isparta Gençlik Merkezimizle daha güzel faaliyetleri bundan sonra yürüteceğiz. 

Öğretmenlerimiz başta olmak üzere öğrencilerimizi kutluyorum. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen ve Şadiye Başdeğirmen Hanımefendiye katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Robotik Kodlama Sergisinin hazırlanmasından dolayı öğretmenler, öğrenciler ve velileri tebrik ederek, ülkenin geleceği olan teknolojiyle çocukların yetiştirilmesi kadar değerli başka bir şeyin olamayacağını ifade etti. Başkan Başdeğirmen, “Bizler ülke olarak sürekli her çocuğumuzla bir basamak atlayarak çok daha güzel, çok daha başarılı, üstün yerlere gelmek zorundayız. Bu anlayışla öğretmenlerimizin de çocuklarımıza bu kadar güzel teknolojiyle yakın eğitim vermesi bizleri son derece memnun etti. Ülkelerin gelişmesi şuan ki şartlarda teknoloji. Bunun da değerini bilmek önemli. Çok güzel projeler yapılmış” derken öğrencilere okula isminin verildiği Hafız İbrahim Demiralay’ın önemini anlattı. 

Hafız İbrahim Demiralay’ın ülkeye ve Isparta’ya büyük kazançlar sağlayan bir halk kahramanı olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Hafız İbrahim Demiralay, Kurtuluş Savaşında Isparta’mızda mücadele vermiş daha sonrasında ülkemiz için cephede savaşan bir büyüğümüzdür. Kendisi milletvekilliği yapmış o günkü ismiyle mebusluk yapmış. Onun ismini taşıyan okuldan da böyle güzel bir başarı beklenirdi. Sizler çok güzel projeler yapmışsınız ama sizlerin 10-15 sene sonranızı gözümde canlandırıyorum ülkemize nasıl katkı sağladığınızı düşünmek beni çok mutlu ediyor. 

Ülkemiz için hepimiz güzel işler yapacağız. Sizleri, ailelerinizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” görüşlerinde bulundu. Açılışın ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yılı anısına kalem hediye etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.