ESNAF: BAŞKANIM BİZİ BİLGİLENDİRİYOR, ‘BİZ YAPTIK OLDU’ DEMİYORSUNUZ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Çünür Mahallesi İstanbul yolu üzeri ve yeni otogar bölgesindeki esnafla bir araya geldİ.

ISPARTA Yayın: 07 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.09.2023 16:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Başkan Başdeğirmen, esnafa yeni otogar alanı ve otogara giriş bölgesinde yapımına başlanan kavşak çalışmasıyla ilgili bilgi aktardı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmaları kapsamında Çünür Mahallesi İstanbul yolu üzeri ve yeni otogar bölgesindeki esnafla bir araya geldi. Esnaf buluşmasında belediye başkan yardımcıları, daire müdürlerinin yanı sıra Çünür Mahallesi Muhtarı Hasan Derebek ve Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Yol Yapım Kontrol Şefi Ahmet Öztürk de yer aldı. 
Çünür Mahallesi Muhtarı Hasan Derebek, yeni otogarda çalışmaların devam ettiğini, kavşak çalışmalarının da başladığını söyledi. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarını farklı mahallelerde gerçekleştirdiklerini, bu toplantılar sayesinde tüm esnaflarla istişarelerde bulunduklarını belirtti. Başkan Başdeğirmen, esnaf ve mahalle meclisi buluşmaları ile vatandaşlarla bir araya geldiklerini, istişareler halinde eksiklikleri gidermeye, doğru sonuca ulaşmaya çalıştıklarına değindi. Başkan Başdeğirmen, “Bugüne kadar yaptığımız toplantılarda çok güzel geri dönüşler aldık. Vatandaşlarımızın kafalarına takılan konular varsa onları öğrenme imkanları oldu. Mahallesinde yaşadıkları problemler varsa onları söylediler. Böylelikle o mahallenin problemlerine daha çok yaklaşmış olduk” dedi.
Esnaf da söz alarak talep ve önerilerini Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e iletti. İstanbul yolu üzerinde esnaflık yaptığını belirten bir esnaf, köprülü kavşak projesinin kendi işyerlerini nasıl etkileyeceğini sordu. Yeni otogar bölgesinde inşaat çalışmaları başlayan kavşak projesiyle ilgili bilgi veren Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Yol Yapım Kontrol Şefi Ahmet Öztürk, “Köprülü kavşak projemiz tam otogar mevkiinin olduğu kısımda altı açıklıklı bir üst geçit şeklinde olacak. Bu açıklıklar yaklaşık 30 metre. Toplamda 180 metrelik bir köprü olacak. Yüksekliği de 7-8 metre arasında değişiyor. Otogarın önünde kavşak bitim noktasında herhangi bir esnafımız yok. Ancak son ayaktan itibaren rakorda edebilmek için aşağıya yavaşça iniyoruz. Bu da 7-7,5 metreden yaklaşık yüzde 8 eğimle düşünürsek 100 metrelik bir kısmı kapsayacak. Yan yollar sayesinde hiçbir esnafımızın etkilenmeyeceğini düşünüyoruz. Köprü de esnafın olmadığı kısımda üstten geçecek. Şehir merkezi istikametinde sağda bir yan yolumuz var onun gibi solda da bir yan yol inşa edilecek. Üstten köprü geçecek alttan araçlar otogara giriş çıkış yapabilecek” ifadelerinde bulundu.
Çünür Mahallesi Muhtarı Hasan Derebek, köprülü kavşağın ne zaman biteceğini sorarken, Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü Yol Yapım Kontrol Şefi Ahmet Öztürk, çalışmaların başladığını ihale süresinin 2024 yılının nisan ayına kadar devam ettiğini ifade etti. Şuanda vatandaşları mağdur etmeme adına yolda bir sığınma cebi oluşturduklarını kaydeden Öztürk, bu çalışmadan sonra köprü çalışmalarının başlayacağını söyledi. 
Kendilerinin talep ve önerilerini dinlemeye gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkürlerini ileten esnaf, “Biz yaptık oldu demeden gelip bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz. Otogar açılış tarihimiz belli oldu mu? “dedi.
Başkan Başdeğirmen, otogar esnafının 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeni otogar için hazırlık yapmak istediklerini belirttiklerini, esnafın talebi üzerine 1 Ocak 2024 tarihinde yeni otogarın faaliyete geçmesini planladıklarını söyledi. 
Esnafın her zaman gelip talep ve önerilerini kendilerine iletebileceğini vurgulayan Başkan Başdeğirmen, “İnşallah çok daha güzel günlerde daha modern bir Çünür ve Isparta’da yaşamayı Rabbim bizlere nasip etsin. Hepinize hayırlı bol kazançlar diliyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.