ITSO'DAN GES YATIRIMI

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) kurduğu güneş enerjisi santrali (GES) ile hem elektrik ihtiyacını karşılıyor hem gelir elde ediyor.

ISPARTA Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 11:51:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Atabey’in Pembeli Köyünde atıl araziye kurulan güneş enerjisi santrali düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi önemli bir yatırıma imza atarak 620 kilovat olarak belirlediği güneş enerjisi santrali projesinin 570 kilovatlık bölümünü Atabey’in Pembeli Köyünde hayata geçirdi. Proje kapsamında 50 kilovat GES yatırımı ise Ekonomi Kampüsünün çatısına kurulacak. Santralin açılışı için düzenlenen törene ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Akif Aslan, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı. 

Törende konuşan Başkan Çelik, “Gerçekleşen yatırımla beraber hem Odamızın elektriğini karşılayacağız hem de gelir elde edeceğiz.” dedi.

Başkan Çelik; “Bugün Oda olarak güzel bir gün yaşıyoruz. Bizden önceki yönetimin Burdur’da başlattığı 1 megavatın üzerinde GES projemiz vardı. Ancak yeni çıkan yönetmeliğe göre bu projeden gelir elde edemeyecektik. Bu nedenle projeyi tamamlayarak başka birine devrettik. Yeni yönetmeliğe uygun olarak, Odamızın da gelir elde edebileceği yeni bir güneş enerjisi santrali oluşturalım istedik. 

Toplamda 620 kilovat olarak belirlediğimiz projemizde 570 kilovatlık santralimizi bugün teslim aldık. 50 kilovatlık bölümünü ise Odamızın çatısına kuracağız. Bundan sonra Odamız hem elektriğini güneş enerji santralinden karşılamış olacak hem de gelir elde edecek. Isparta Ticaret ve Sanayi Odamıza hayırlı olsun.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından açılış törenine geçildi, dualar edildi. Katılımcılar güneş enerjisi santralini inceledi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.