AMATÖR SPORCU EVİ YAPIMINDA YÜZDE 50 SEVİYESİ GEÇİLDİ

Başkanım sporda rakipsizsiniz

ISPARTA Yayın: 24 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 24.02.2024 12:23:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, ASKF’yi ziyaret etti, kulüp temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen, 50 sporcunun konaklayabileceği Amatör Sporcu Evinin 3 bloktan oluştuğunu, yapımında yüzde 50 seviyesini geçtiklerini ve 6 ay içinde hizmete gireceğini söyledi. Kulüp temsilcileri de “Başkanım Isparta için bulunmaz bir nimetsiniz. Amatör Sporcu Evi projeniz mükemmel. Sporcuların siyaseti olmaz. Sizlerin siyaset üstü bir başkan olduğunuzu bilerek sporda rakipsiz olduğunuzu söylemek istiyoruz” dedi.

Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda kulüplerin temsilcileriyle bir araya gelerek bugüne kadar şehre kazandırılan spor yatırımlarıyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Başkan Başdeğirmen, 5 yıllık hizmet döneminde amatör spor kulüplerine ve bireysel sporculara verilen destekler hakkında bilgi verirken, “Şehrimize gece aydınlatmalı semt sahaları yaptık. Emre Mahallesi Spor Kompleksi ve Fatih Mahallesi Spor Kampüsü'nü hizmete sunduk. Gençlerin sağlıklı yaşamına katkı sunmak için 2 okulun bahçesine kapalı spor salonları kazandırdık” derken Amatör Sporcu Evinin yapım çalışmalarında da ciddi mesafeler kat ettiklerini dile getirdi. 
Isparta Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Nurettin Akgül, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in spora en büyük destek veren başkanlardan birisi olduğunu belirtti. Akgül, Başkan Başdeğirmen’e amatör spor kulüplerine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti. 
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bugüne kadar şehre kazandırdıkları spor yatırımlarından bahsetti. Başkan Başdeğirmen, 2 adet UEFA standartlarında gece aydınlatmalı sentetik çim saha ile farklı mahallelere semt sahaları yaptıklarına değindi. Semt sahalarının gece aydınlatmalı olduğunu ifade eden Başdeğirmen, “Gece geç vakitlere kadar semt sahalarımızda ışıkları açık görüyorum. Aileler de saha dışından çocuklarını izliyorlar. Bu bizi mutlu ediyor. Bazen bakıyoruz baba oğul, anne çocuk sahanın içindeler. Yaptığımız işin önemli olduğunu, tüm vatandaşlarımızın bu çalışmalardan istifade ettiğini görüyoruz. Bu çalışmaları artıracağız. Geçtiğimiz hafta içerisinde Gençlik ve Spor Bakanımızdan şehrimizin farklı yerlerine 10 tane daha semt sahası yapılması için müsaade istedik. Sağ olsun hibe desteğini verdi, müsaadeyi onayladı. Rabbim nasip eder göreve devam edersek şehrimize önümüzdeki yaz aylarında 10 adet daha semt sahası kazandıracağız” dedi.
Fatih Mahallesi Spor Kampusu içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu ile kapalı spor salonu bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, bu spor tesislerinin göreve geldiklerinde bir tanesinin bile olmadığını söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Biz 3 kapalı spor salonu yaptık. Bunun bir tanesini belediye bünyesinde tuttuk, diğerlerini Sidre Ortaokulu ile İMKB Lisesi’nin bahçesine yaptık. Çocuklarımızı daha çok sporun içerisinde tutabilmek için altyapılar oluşturmaya çalışıyoruz. O kapalı spor salonları olmasa biz çocukları direkt sahaya alamayız. O salonlar sayesinde sahaya alışıyorlar, oralara voleybol fileleri koyuyoruz, orada oynuyorlar. O tesiste oynuyorlar, yüzmeye başlıyorlar. Biz bunu bir kombin haline getirdik. Fatih Mahallesi Spor Kampusunun projesinde 1000 kişilik tribün varken rakip takımın taraftarı için de tribün yaptık” ifadelerinde bulundu. 
Fatih Mahallesi Spor Kampusunun yanında Amatör Sporcu Evi yaptıklarına da değinen Başkan Başdeğirmen, bu bölgede 50 sporcunun konaklayabileceği bir alan olacağını ifade etti. 3 bloktan oluşacak Amatör Sporcu Evi’nin bir bloğunda sporcuların konaklayacağı alanların olacağını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Bir blokta da sporcuların dinlenme yerleri olacak. Diğer blokta ise idarecilerimizin kullanabileceği alanlar olacak. İnşaatımızda yüzde 50’yi geçtik. 6 ay içerisinde tamamlayıp hizmete alacağız. Bunlar şehrimize spor alanında kazandırdığımız yatırımlar” diye konuştu.
Isparta32 Spor ile amatör spor kulüplerine destek verdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, belki de tarihinde Isparta Belediyesi’nin ilk kez amatör spor kulüplerine maddi destekte bulunduğunu söyledi. Amatör spor kulüplerine maddi desteği sürdüreceklerinin altını çizen Başdeğirmen, “Sizlerle sezon öncesi toplantı yapmıştık. 25’er bin lira amatör spor kulüplerine destek verecektik. İlk etapta 10’ar bin lira ikinci sezon başında da sezonda olan takımlara 15’er bin lira vereceğimizi söylemiştik. Bu desteğimizi sürdürüyoruz” dedi.
Amatör spor kulüpleri yöneticileri tek tek söz alarak görüşlerini dile getirdiler ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e spora ve sporcuya vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini ilettiler.  
Davraz Gençlik Spor Kulübü Başkanı İlhan Karakuyu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in çalışmalarını yakinen takip ettiklerini belirterek, “Başkanım Isparta için bulunmaz bir nimetsiniz. Emre Mahallesi, Fatih Mahallesi spor tesisleriyle gurur duyduk” derken, amatör spor kulübü yöneticileri de “5 yıl önce başkanımızla toplantıda sorunlarımızı dile getirmiştik. O gün dile getirdiğimiz sorunlardan birçoğu giderildi. Amatör Sporcu Evi projeniz mükemmel. Sporcuların siyaseti olmaz. Sizlerin siyaset üstü bir başkan olduğunuzu bilerek sporda rakipsiz olduğunuzu söylemek istiyoruz. Ispartaspor’umuza yardımlarınızı da biliyoruz. Altyapımıza da destek veriyorsunuz. Başka türlü de biz bu işi yürütemeyiz. Deplasmana giderken de otobüsümüz var. Ne zaman yola çıksak ‘başkanımızdan Allah razı olsun’ diyoruz” görüşlerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.