VALİ BARUŞ'UN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

İŞTE O MESAJ..

ISPARTA Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 14:57:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mübarek üç ayların birincisi olan Receb Ayı’nın 27’inci gecesinde kutlanan Miraç Kandiline erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Cenab-ı Hak tarafından Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in İsra mucizesine şahit olan bu kutlu gece başta namaz olmak üzere müminlere getirilen müjdelerle doludur. 
Müslümanlar için yeryüzünün iki mübarek mabedi olan Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan Arş-ı Ala’ya uzanan bu kutlu yolculuk tefekkür eden ve inananlar için hikmet dolu anlamlar taşımaktadır. 
Peygamber Efendimize İlahi lütfun bir tecellisi olarak hediye edilen bu mübarek yolculuğun gerçekleştiği Miraç gecesinin, kendimiz için manevi bir imkân olduğunu anlayarak Yüce Rabbimizin bizlere bahşettiği nimetlerin hikmeti üzerinde tefekkür etmek için güzel bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerekmektedir. 
Bu mübarek geceyi müminler olarak aramızdaki sevgi, saygı, birlik, beraberlik ve kardeşlik hislerinin güçlendirilmesi için vesile kılmak Miraç Kandilini manasına uygun bir şekilde idrak ederek kutlamamızı sağlayacaktır.  
Bu duygu ve düşüncelerle İslam Âleminin ve Ispartalı hemşerilerimin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların; İslam dünyasının birlik, dirlik ve beraberliğine, kardeşliğimizin güçlenmesine, insanlığın sağlık, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.