ŞEHRÜL-EMİN BAŞDEĞİRMEN: ÜNİVERSİTEMİZ İLE BİRLİKTE KENTİMİZİ DAHA DA BÜYÜTECEĞİZ

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve beraberindeki heyet,

ISPARTA Yayın: 19 Nisan 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.04.2024 10:44:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve beraberindeki heyet, yeniden Isparta Belediye Başkanlığına seçilen Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarette Belediye ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasındaki iş birliğine vurgu yapıldı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, rektör yardımcıları ve beraberindeki heyet, 31 Mart yerel seçimlerinden başarı ile çıkan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarette SDÜ Rektörü Prof. Dr. Saltan, Başkan Başdeğirmen’e yeni döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üniversite ile Belediye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliğine devam edeceğini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, “Akademik camia her zaman Belediyemizin yanında. Yaşanılabilir bir kent olan Isparta’nın daha güzel hale gelmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Üniversitenin 45 bine yakın öğrencisi ve 5 bine yakında personelinin bulunduğuna dikkat çeken SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, “Üniversitemizde büyük bir nüfus var. Bu nüfus haliyle belediyeyi de ilgilendiriyor. Belediyemizle iyi bir işbirliğimiz var. Başkanımız çözümcü bir insan. Bundan sonraki süreçte de yaşanabilir şehrimizi daha da güzel hale getirmek için birlikte çalışmak istiyoruz. Akademik camianın da her zaman belediyenin hizmetinde olduğunu da ifade etmek isteriz. Üniversite olarak beklediğimiz Isparta’mızın geleceğinin daha da güzel olmasıdır. Isparta çok tercih edilen bir yer. Akademik anlamda da güzel fikirlerimiz var. Şehrimize ne katkı verebiliriz diye hep istişare ediyoruz. Üniversiteler öncelikle bulunduğu çevreye ışık vermelidir. Başkanımızın çözümlerine bundan sonrada elimizden geldiğince katkı sunmaya hazırız. Başkanımıza hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu. 

Üniversite ile işbirliğini sürdürerek kente güzel hizmetler kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, “Önümüzdeki 5 yılda da üniversitemiz ile birlikte kentimizi daha da büyüterek, hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Belediye ve üniversitenin mutlaka işbirliği içerisinde olması gereken 2 kurum olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Eğer biz beraber olursak dışarıdan gelen öğrencilerimizin burada yaşamlarını kolaylaştırırız. Hem daha çok tercih edilmesini sağlarız ve memleketimize de sizlerin teknik bilgilerinden, kültür açısından gördüğünüz bildiğiniz açılardan projelerinizden istifade etmiş oluruz. Hiçbir şeyi tek başımıza yapmamız mümkün değil. Sizlerle beraber iş birliği içerisinde olduğumuz sürece şehrimize güzel hizmetler yapabiliyoruz. Sizlerin o kadar çok konularda, değişik bölümlerde etkileriniz var ki hemen hemen yaşamdaki her konuyu ilgilendiren bölümlerde eğitimleriniz var. Onlardan bizim istifade etmemiz anlamında bugüne kadar çok güzel işler yaptık. Bize çok güzel destekler verdiniz. Yıllardır kurulduğu zamandan beri şehrimizin gelişmesi hem ekonomi, hem kültür, hem sanat, hem spor her türlü anlamda şehrimize büyük katkılar sağladınız. Dışarıdan aldığımız misafirlerin yarıdan fazlası üniversite öğrenci kanalıyla gelmiş olması bizi çok ilgilendiriyor. Bizim Isparta’daki vermiş olduğumuz hizmetlerden istifade eden, dışarıdan gelip şehrimizi gezen, dolaşan vatandaşlarımızın çoğunluğu üniversite kaynaklı. Yurt içi ve yurt dışı biz bunların bilincindeyiz. Üniversitenin şehrimize ne kadar büyük bir katkı sağladığını da biliyoruz. bunu sürekli artıya çevirmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle işbirliğinde olmak istiyoruz. Sizin yaklaşımlarınız sizin yeni proje düşünceleriniz, bize verdiğiniz fikirler ufkumuzu açıyor. Bunun böyle devam ederek önümüzdeki 5 yıl içerisinde bizim görev dönemimizin içerisinde büyük bir alanımızda sizlerle beraber çalışacağız. Sizler de görev içerisinde olacaksınız, inşallah en büyük amacımız birlik beraberlik içerisinde hizmetimize devam etmektir. Ben de bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından günün anısına Rektör Saltan tarafından Başkan Başdeğirmen’e hediye takdim edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.