KEMER’DE “TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI” ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

O eğlenceli anlar..

ANTALYA Yayın: 06 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 06.06.2023 14:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çeşitli etkinliklerin yapıldığı programda Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, anaokulu öğrencileriyle Kemer Belediyesi Halk Plajı’nda göndere mavi bayrak flaması çekerken ilçede bulunan turistik tesisler sıfır atık programları ile ilgili sunumlar yaptı.

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kemer Belediyesi tarafından Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’nda düzenlenen programa, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Baki Yalın, CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta, Kemer Belediyesi Zabıta Müdürü Erhan Kurtoğlu, Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gencay Kayrak, muhtarlar, Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi öğretmenleri ile öğrencileri ve davetliler katıldı. 

Anaokulu öğrencilerinin çevre haftasıyla ilgili şarkılar söylemesiyle başlayan programda çocuklara evlerinde bakıp toprağa dikmeleri için örümcek bitkisi dağıtıldı. 

Kemer’de turizm sektörüne hizmet eden bazı otellerin de destek verdiği programda, Kemer Belediyesi Hizmet Alanı’nda atıl vaziyetteki atıklardan yapılan sanat eserleri ve Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin “eko okul” projesi kapsamında atıklardan yaptığı eserler sergilendi. 

Programda, Mavi Bayrak Koordinatörlüğü’nün istediği 33 kriteri tamamlayan Kemer Belediyesi Halk Plajı’na mavi bayrak asıldı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, mavi bayrağı göndere anaokulu öğrencileriyle birlikte çekti. 

Programda açıklama yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’de geçen sene 48 mavi bayrak sayısının bu yıl 49’a yükseldiğini söyledi. 

Kemer plajlarının dünyanın en güzel plajları arasında bulunduğunun altını çizerek “Bu sene mavi bayrağımızı anaokulu öğrencilerimizle göndere çektik. Çocuklarımızda da çevre bilinci gelişsin diye çalışıyoruz. Bu konuda da emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediyemiz tarafından atık malzemelerden de sanat eserleri sergilendi. Belediye olarak farkındalık oluşturmak için izmarit şeklinde bir izmarit kutusu yaptık. Üzerine de hem Türkçe hem İngilizce “İzmaritsiz bir Kemer için yere atma kutuya at” yazdık. Bunlar doğa için yapılan güzel şeyler. Çevre bilinci oluşturmak için projeler üretmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Kemer Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Serap Minta da “2021 yılında Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’nun talimatıyla Mustafa Ertuğrul Aker Parkı sahilindeki Kemer Belediyesi Halk Plajı’na mavi bayrak astık. Bu sene üçüncü yılımız. Plajımızda, engelli vatandaşlarımız da olmak üzere herkese daha güvenli, sağlıklı ve temiz bir plaj ortamı sağlıyoruz. Atık yönetimi olan ve cankurtaranımızda gün boyunca görev yaptığı bir plajımız var. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.