BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN, CUMA KAPALI PAZARYERİ ESNAFIYLA BULUŞTU

“Başkanımız 20 yıllık soruna el attı”

ISPARTA Yayın: 27 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 27.07.2023 16:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarına devam ediyor. Güçlendirme çalışmalarının sürdüğü Yedişehitler Kapalı Cuma Pazar alanındaki esnafla buluşan Başkan Başdeğirmen, esnafın başta doğalgaz talebi olmak üzere isteklerinin yerine getirilmesi için gerekli talimatları verdi. Esnaf, 20 yıldan bu yana el atılmayan Kapalı Cuma Pazaryerinin güçlendirilerek yenilenmesinden dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. 


Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehirde hizmet veren esnafla buluşarak, esnafın talep ve önerilerini dinliyor, yapılması gerekenlerle ilgili istişarelerde bulunuyor. Başkan Başdeğirmen son olarak geçen yıl kış mevsiminde yoğun kar yağışından dolayı az hasar gören ve güçlendirme çalışmalarına başlanan Yedişehitler Cuma Kapalı Pazar alanındaki esnafla buluştu. Esnafın talep ve önerilerini dinleyen Başkan Başdeğirmen, yapılması gerekenlerle ilgili daire müdürlerine gerekli talimatları verdi. Esnaf buluşmasına belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı da katıldı.
Yedişehitler Mahallesi Muhtarı Adem Şamlı, esnafın talep ve önerilerini dinleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Mahalle muhtarları olarak Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinden bu yana kendisiyle sürekli istişare içerisinde olduklarına değinen Muhtar Şamlı, “Esnafımız ve mahalledeki vatandaşlarımızdan gelen talepleri başkanımıza güçlük çekmeden anında ulaştırabiliyoruz. Bu şekilde mahallemizin birçok problemi çözüldü” derken mahallelerine park, cami çevre düzenlemeleri, kaldırımlarda ışıklı begonit taş döşeme çalışmaları ile birçok hizmetin yapıldığını söyledi. Şamlı, “Mahallemize vermiş olduğu desteklerden dolayı Sayın Belediye Başkanımıza şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi. 
Yedişehitler Cuma Kapalı Pazaryeriyle ilgili daha önceki dönemde esnafın birçok talebinin olduğunu ancak ‘burada bizim 5-6 dükkanımız var, siz kendi aranızda yapın’ şeklinde yanıt aldıklarını ifade eden Yedişehitler Mahallesi Muhtarı Adem Şamlı, “Biz bunları da biliyoruz. Pazaryerinin aydınlatmaları yapılacak. Zemini yenilenecek. Burayla ilgili talebimizi sayın başkanımıza ilettiğimizde üniversiteden akademisyenler ve belediyemizden yetkililer geldi. Onların raporuyla buraya başlandı. Pazaryerimiz önceki haline göre çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı buluşmalarda esnafla bir araya geldiklerini, talep ve önerileri dinlediklerini söyledi. Amaçlarının daha güzel, daha kullanılabilir, refah düzeyi yüksek şehir oluşturmak olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, hizmetlerle esnaf ve vatandaşlara faydalı olmak istediklerini kaydetti.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kapalı pazaryerindeki esnafın doğalgaz talebi olduğunu belirterek, “Buranın zeminini kaldıracağız.  Bu sırada doğalgaz hatları döşenebilir. Torosgaz İl Müdürümüz Mehmet Beyi de davet ettim kendisi de geldi. Pazaryerinin hava alması için tepede açıklıklar olması gerektiği belirtildi. Tepede güzel bacalar yapalım. İçeriye yağmurun girmesini önleyecek şekilde tavanda yer açacağız. Bu şekilde hava sirkülasyonunu sağlayacağız” ifadelerinde bulundu.
Şehirde 136 cami bulunduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen yaklaşık 100’ünün tuvaletlerinin yenilendiğini, çevre düzenlemelerinin yapıldığını anlattı. Başdeğirmen, “Şehrimize her türlü hizmeti vermeye devam ediyoruz” dedi.
Yedişehitler Cuma Kapalı Pazaryerinin geçen yıl kış mevsiminde yağan yoğun kar yağışında az hasar aldığını ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “O kar yağışında Davraz Kapalı Pazaryeri çöktü. Burada da aynı tehlikeyi sezdiğimiz için burayı güçlendirme programına aldık. Gördüğüm kadarıyla güzel bir şekilde güçlendirmesi yapılıyor ve bitmek üzere. Alanın aydınlatması yapılacak. Daha sonra zemin çalışmaları gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.
Esnaf da tek tek söz alarak talep ve önerilerini bildirirken, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yapılması gerekenlerle ilgili talimat verdi. Esnaf buluşmalarından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür eden esnaf, “Şehir merkezinde güzel düzenlemeler yaptınız. Camilerde çalışmalar yapıyorsunuz ve çok güzel oluyor. Allah razı olsun. 20 yıldır el sürülmeyen kapalı pazaryerimizin güçlendirme çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. 20 yıllık soruna el attınız” görüşlerinde bulundu.
Doğalgaz talepleriyle ilgili konuşan Torosgaz İl Müdürü Mehmet Şanlı, bölgeye 3 doğalgaz kutusunun konulması gerektiğini ifade ederek, önümüzdeki hafta bu doğalgaz kutularının montajlarını yapacaklarını söyledi. Şanlı, “Abone olmak isteyenler bize gelsinler, daha sonra altyapı tekrar zarar görmesin” derken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de doğalgazın büyük bir medeniyet olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Doğalgazın önemini herkes biliyor. Buraya kadar imkan gelmiş, kapınızın önüne kadar geliyor. Esnafımız da bunu değerlendirsin. Altyapı yenilenirken bundan istifade edin. Buradaki tuvaleti yeniliyoruz ve yeni bir tuvalet yapıyoruz. Sizlerle daha mutlu, daha huzurlu bereketli günlerde beraber olacağız inşallah. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.