YÖRÜK GÖÇÜ DÜZENLENECEK

Isparta İlbeyi Mustafa Küçükyaman’ın girişimiyle şehirde Yörük Göçü düzenlenecek.

ISPARTA Yayın: 03 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 03.08.2023 11:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İlbeyi Mustafa Küçükyaman ve Isparta’daki Toroslar Yörük Türkmen Federasyonuna bağlı derneklerin başkan ve temsilcileri Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarette derneklerle birlikte önümüzdeki günlerde şehirde Yörük kültürünün tanıtılması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için temsili Yörük Göçü düzenlenmesi kararı alındı.

Ziyarette İl Beyi Mustafa Küçükyaman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Türklüğün nişanesi ve parolası olan keyfiye hediye etti. Küçükyaman, keyfiyeyi Başkan Başdeğirmen’in boynuna takarken, keyfiyeninin ne anlam taşıdığına ilişkin bilgiler verdi. Başkan Başdeğirmen de ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade ederken, “Bu keyfiyeyi bağlamak benim için de bir onur, teşekkür ederim” dedi.

İl Beyi Mustafa Küçükyaman Yörük dernekleri olarak Isparta’da yaz aylarında yaylalarda, dağlarda şenlikler, toylar yaptıklarını dile getirerek, “Şehirdeki vatandaşlarımız, gençlerimiz çocuklarımız Yörük kültürünü gelemedikleri için bilmiyorlar. Bizde sizlerle Yörükleri şehre taşıyalım adı altında bir proje düşündük. Belediyemizle, Yörük Türkmen derneklerimiz ve paydaşlarımızla birlikte şehrimizin içinde bir Yörük göçü yapmayı planladık. Çarşı içinden develerle, atlarla ve koyun sürümüzle birlikte milli kıyafetlerimizle yapmak istedik. Çarşıdan Gökçay’a kadar sürecek. Kültürümüzü gelecek nesillerimize aktarmak istiyoruz. Akşamında da bir konser düzenlemeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Türklüğümüzü, kültürümüzü, geçmişimizi yaşatmak için çok mücadeleler veriyorsunuz. Gençlerimiz, çocuklarımız Yörük kültürünü tanımak için çaba gösteriyorlar, soruyorlar, öğrenmeye çalışıyorlar. Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. Öncelikle geçmişimizi çocuklarımıza anlatmamız lazım. Yörükler olarak ülkenin, Anadolu’nun her bir noktasında tarih boyunca bulunmuşuz. Bu süreçte yaşantı, kullanılan binekler, kullanılan eşyaları çocuklarımızın bilmesi gereken konular. Bununla ilgili canlı tutmak adına çaba gösteriyorsunuz. Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yörük göçü ile ilgili yapmış olduğunuz bu çalışmanın çok güzel olacağı inancındayım. Bu konuda belediye olarak bizlerde sizlerin yanındayız, gereken her türlü desteği vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

Şehir merkezinden başlayarak Gökçay’a kadar sürecek olan Yörük göçü programının gerçekleştirilmesi için çalışmalar başlarken, önümüzdeki günlerde tarih belirlemesi yapılacak.

İl Beyi Mustafa Küçükyaman’ın, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e gerçekleştirdiği ziyaretine, Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Yağcı, Isparta Yörük Türkmen Derneği Bakanı Veli Tombul, Gelendost Yörük Türkmen Derneği Başkanı Emrah Akbaş, Isparta Mehteran Derneği Başkanı Bayram Ali Çetin, Şarkikaraağaç Honamlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Ali Garip ve Aksu Sofular Köyü Yörük Türkmen Derneği Başkanı Veli Koçaslan da eşlik etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.