BAŞKANIMIZ BİR DEDİĞİMİZİ İKİ ETMEDİ

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarını sürdürüyor.

ISPARTA Yayın: 16 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 16.09.2023 15:35:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Başkan Başdeğirmen bu kapsamda son olarak da Halı Sarayı esnafıyla buluştu. Halı Sarayının daha da güzelleştirilmesi ve daha güvenli hale getirilmesi noktasında esnafın istek ve önerilerini dinleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen uzun yıllar önce yapılan Halı Sarayının artık ekonomik değerini doldurduğunu, günün şartlarına cevap veremediğini ve yenilenmesi gerektiğini söyleyerek, Halı Sarayının eskiden Isparta ticaretinin merkez üssü olduğunu belirtti. 
Buluşmada konuşan Kutlubey Mahallesi Muhtarı Bayram Karaoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in mahallelerinde ikinci defa esnaf buluşması düzenlendiğini söyledi. Muhtar Karaoğlu, “Böyle bir program düzenlediği için belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Kafeler bölgesi esnafıyla bir ay önceki buluşmada başkanımıza dileklerimizi ilettiğimizde isteklerimizi 15 gün içerisinde çözdü. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. 
Halı Sarayının en eski esnaflarından biri olan ve aynı zamanda Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Ali Şenol da Halı Sarayının sorunlarını yakından bildiğini dile getirdi. Şenol, 4 yıl öncesine kadar Halı Sarayı’nda doğalgaz olmadığını, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen sayesinde doğalgaz ile ısınmaya geçtiklerini belirterek, “Esnaf gücüyle bu çalışmayı yapmamız mümkün değildi. Belediye gücüyle Halı Sarayımıza doğalgaz döşendi ve sıcacık duruyoruz. Bundan dolayı da başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Başkanımız bir dediğimizi iki etmiyor. Bu zamana kadar hiçbir başkan bizim dediklerimizi yapmadı. Başkanımıza ne dediysek yapıyor. Başkanımız tüm konulara eğiliyor, en dar sokaklara dahi hizmet götürme amacında. Bundan daha güzel bir başkan olur mu? En iyi hizmeti Başkanımla gördük. Ulaşılmayan bir başkan değil” görüşlerinde bulundu. 
Esnaflarla buluşmalarının devam ettiğini ve dilek önerileri aldıklarını belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Halı Sarayının baba mesleğinden dolayı yıllarının geçtiği bir bölge olduğunu belirtti. Halı Sarayında eskiden Ispartalıların bir ay boyunca dokudukları halıları belli günlerde halı sarayında satmaya getirdiğini hatırlatan Başkan Başdeğirmen, “O dönemlerde Halı Sarayında öyle bir canlılık vardı ki burası Isparta’nın merkez üssüydü. Halıcılığımız maalesef bitti, sadece Halı Sarayı ismi kaldı. Halı alım satımı yapılan alan artık otopark olarak kullanılıyor, onun dışındaki bölümlere baktığımızda eğitimden, sanata, yeme içme yerlerinden eğlence yerlerine, derneklerin bulunduğu bir merkez haline geldi” ifadelerinde bulundu. 
Halı Sarayının artık ekonomik değerini doldurduğunu kaydeden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bu binanın yenilenmesi gerekiyor, kime sorsam aynı fikirdeler. Ancak buranın yıkılıp yenilenmesi en az 2 yıl. Bu 2 yıl içerisinde dükkanda oturanlar ben nereye giderim endişesi yaşayabiliyor. Bunun için hep birlikte kiracısıyla, mülk sahibiyle oturup konuşmamız lazım. Ne yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız. Giriş çıkışları kapatmamız gerekiyorsa yapalım, daha farklı neler yapabileceğimizi ele alalım. Bunları istişare etmek için buradayız” şeklinde konuştu. 
Toplantının ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve esnaflar Halı Sarayında incelemelerde bulunarak, bölgenin daha da iyileştirilebilmesi amacıyla neler yapılabileceğini ele aldılar. Toplantı Başkan Başdeğirmen ve esnafların hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.