ISPARTA BELEDİYESİ ÇOCUK ETKİNLİKLERİ İLE MAHALLELERDE

Isparta Belediyesi, çocukların tatil sezonunu aktiviteler ile eğlenerek geçirmelerini sağlamak amacıyla çocuk mahalle etkinlikleri gerçekleştiriyor.

ISPARTA Yayın: 03 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 03.08.2023 11:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Hızırbey Mahallesi’nden başlayan etkinliklerde kukla gösterisi ve müzikal gösterileri izleyen çocuklar kendileri için düzenlenen çeşitli etkinliklere katıldılar, gönüllerince eğlendiler. 

Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik mahalle etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Bir boya firmasının da destek verdiği etkinliklerde çocuklara çeşitli gösteriler sunuluyor. Ücretsiz ikramlarında bulunduğu etkinlikte çocuklar boyama atölyelerine de katılıp, el becerilerini geliştiriyorlar. İlki Hızırbey Mahallesi’nde gerçekleştirilen mahalle çocuk etkinliğinde çocuklar gösterileri izlediler. Boyama atölyelerine de katılan çocuklar gönüllerince eğlendiler. Çocuklar ve vatandaşlar etkinliğe oldukça yoğun ilgi gösterdi. Mahalle çocuk etkinlikleri belirlenen program dahilinde her gün farklı mahallelerde çocuklarla buluşacak.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Hızırbey Mahallesi’nde gerçekleştirilen çocuk etkinliğine katılarak, çocuklar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Başdeğirmen’in alana girmesiyle birlikte çocukların ilgisi yoğun oldu. Başkan Başdeğirmen, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen çocuklar ve vatandaşları geri çevirmeyerek onlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliklerle doyasıya eğlenen çocuklar, mahalle çocuk etkinlikleri için Isparta Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Çocuklar, “Etkinliklere katıldık, çok eğlendik. Mısır yedik, kukla gösterisi izledik” dediler. Aileler de etkinliğin düzenlemesinden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler. Aileler, “Çok güzel etkinlik. 

Emekleri için teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımızdan memnunuz Allah razı olsun” ifadelerinde bulundular. Isparta Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Arslan da çocukların yaz tatili döneminde keyifli zaman geçirmelerini sağlamak, onların fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sunarak yüzlerinde tebessüm oluşturmak amacıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla mahallelerde çocuk etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu etkinlikler içerisinde çocuk tiyatrosu, kukla ve palyaço gösterileri ile atölye çalışmalarının yer aldığına değinen Arslan, “Bunların yanında etkinliklerde çocuklarımıza ikramlarımız bulunuyor. Bir ay boyunca yaklaşık 25 mahallemizde bu etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın bu etkinliklerle keyifli vakit geçireceğini inanıyor, tüm çocuklarımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Hızırbey Mahallesi sakinlerinden Atatürk Kütüphanesi kurucusu Mustafa Kemal Pınar, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in hizmetlerini takip ettiğini ve çok başarılı bulduğunu söyledi. Pınar, Başkan Başdeğirmen’in Atatürk Kütüphanesine çok büyük destekler verdiğini belirterek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı bir tablo hediye etti. Mustafa Kemal Pınar’a teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, çocuklara “eğlendiniz mi?” diye sorarken çocuklar çok eğlendiklerini ifade ettiler. Başkan Başdeğirmen, “Mustafa Kemal Bey Atatürk fotoğrafını bize takdim ediyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisinin Tuhafiyeciler Sitesindeki Atatürk Kütüphanesini gezmenizi tavsiye ederim. Bu güzel etkinliklerin yapılabilmesi, devletimizin, vatanımızın, bayrağımızın dimdik durması, ezanımızın dinmemesi için mücadele veren şehitlerimizin, gazilerimizin, gazi olduktan sonra vefat eden kahramanlarımızın resimlerini sergiliyor. 

Çocuklarımıza ve gençlerimize oraya giderek bunları görmelerini tavsiye ediyorum. Geçmişinizi bilmek, bugünlere nasıl geldiğimizi bilmek, öğrenmek zorundasınız. Etkinliğimize destek veren firmamıza teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel, daha sağlıklı, daha huzurlu ve eğlenceli günlerde beraber olalım” dedi. 

MAHALLE ÇOCUK ETKİNLİKLERİ PROGRAMI ŞÖYLE; 

2 Ağustos Çarşamba-Dere-Yenice Mahalleleri 

3 Ağustos Perşembe-Mehmet Tönge Mahallesi 

7 Ağustos Pazartesi-Davraz Mahallesi 

8 Ağustos Salı-Gülcü Mahallesi 

9 Ağustos Çarşamba-Fatih Mahallesi 

10 Ağustos Perşembe-Akkent TOKİ 

14 Ağustos Pazartesi-Binbirevler-Batıkent Mahalleleri 

15 Ağustos Salı-Çünür Mahallesi 

16 Ağustos Çarşamba-Işıkkent Mahallesi 

17 Ağustos Perşembe-Keçeci Mahallesi 

21 Ağustos Pazartesi-Ayazmana Mahallesi 

22 Ağustos Salı-Vatan Mahallesi 

23 Ağustos Çarşamba-Halıkent Mahallesi 

24 Ağustos Perşembe-Kurtuluş-Turan-Sülübey Mahalleleri

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.