ANTALYA'DAKİ ISPARTALILAR FESTİVALDE BULUŞUYOR

Başdeğirmen: Bu festival dayanışma ve kaynaşmayı sağlayacaktır

ISPARTA Yayın: 11 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.09.2023 17:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Antalya’daki Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gürkan Gülcü ve yönetim kurulu üyeleri Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarette 24 Eylül tarihinde dernek tarafından Döşemealtı’nda düzenlenecek olan 1. Ulusal Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Festivali ele alındı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirirken, festivale belediye olarak her türlü katkıya hazır olduklarını dile getirerek, festivalin Isparta’nın kültürünün tanıtılması, yaşatılması için önemli olduğuna dikkat çekti. 

Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gürkan Gülcü derneklerinin 2022 yılının kasım ayında kurulduğunu ve şu an için üye sayılarının 200’e ulaştığını aktardı. Yönetim kurulunu oluşturduklarına değinen Gülcü, üye sayılarının hızla arttığını dile getirerek dernek olarak yaptıkları çalışmalara ilişkin Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bilgiler verdi. 
Dernek olarak yaptıkları çalışmaları festivalle taçlandırmak istediklerini dile getiren Ispartalılar Kalkınma Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Gürkan Gülcü, 24 Eylül’de Antalya Döşemealtı’nda Ispartalılarla bir buluşma gerçekleştireceklerini dile getirdi. Yöresel yemek ve ürünlerin tanıtılacağı stantlar kuracaklarını belirten Gülcü, “Sayın Başkanım size çok teşekkür ederiz, bizi çok onure ettiniz. Sizlerin de desteğiyle 24 Eylül’den sonra daha güçlü bir Ispartalılar derneği olarak Antalya’da faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek Isparta’nın isminin başka şehirlerde o ilde kurulan Ispartalılar dernekleriyle duyurulmasının, etkinlikler, festivaller yapılarak tanıtımının yapılmasının kendileri için çok önemli olduğuna işaret etti. Başkan Başdeğirmen, “Sizlerin yapmış olduğu çalışmaları gönülden destekliyoruz. Yapmış olduğunuz bu çalışmalardan dolayı sizleri ve yönetiminizi tebrik ediyorum. Bizlere düşen ne varsa sizlerle beraberiz. Her türlü desteğe hazırız. Antalya’da yaşayan 70 bin hemşehrimizle bir arada olunması çok güzel. Bu festival Antalya’daki hemşehrilerimizin dayanışma ve kaynaşmasını sağlayacaktır. Her gittiğim ilde Ispartalılar derneklerini ve hemşehrilerimizi ziyaret ederim. Antalya’da, Konya’da, İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da bu buluşmaları yapmıştık.  Bu buluşmalardan çok güzel geri dönüşler aldık. Isparta, Isparta dışında daha büyük. Büyük şehirlerde Isparta’nın şu anki ticaretinden çok daha büyük ticaret yapan Ispartalılar var. İstihdam sağlayan, vergi veren ve popüler yatırımlar yapan Ispartalılarımız bulunuyor. Bilim adamlarımız var. Bu dernekler aracılığıyla Ispartalılarımızla tanışma fırsatı buluyoruz. Sizin de yapmış olduğunuz bu çalışmadan da görülecektir ki, Antalya’da yaşayan Ispartalılar olarak şehrimize de büyük katkılar sağlayacağız. Isparta’da yaptığımız güzelliklere destek isteyeceğiz, orada yapılan çalışmalara bizler destek vereceğiz. Karşılıklı güzel şeylere imza atacağız. Sizleri kutluyorum, yapmış olduğunuz bu çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.