VOLKAN GÜNEŞ BATROVCİ SINIRINDA

Isparta Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Güneş, Batrovci Sınır Kapısında

ISPARTA Yayın: 19 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 19.09.2023 15:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ortak Devriye Polis Hizmetlerinin Uygulanması Hususunda Mutabakat Zaptı çerçevesi ile başlatılan Sıla Yolu Projesi gurbetçi sürücülere ve vatandaşlara hizmet sunmaya devam ediyor.

Sırbistan Hudut Kapılarından geçişler esnasında sürücülerin ve vatandaşların yaşadığı sorunlar ile mağduriyetlerini en aza indirmek ve doğru bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla Sırbistan’da bulunan hudut kapılarında turizm sezonu boyunca, Batrovci Kara Hudut Kapısında ise 3’er aylık periyotlar halinde 12 ay boyunca personel görevlendirmesi yapılmakta.

Derneğimizin de destek verdiği İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Sırbistan güzergahını kullanan TIR sürücülerimiz, yüklerini uluslararası taşımacılık mevzuatına uygun bir şekilde taşırlarken göçmen kaçakçılığı konusunda hudut kapılarında görev yapan Türk Hudut Polislerimiz tarafından uyarılmakta, destek verilmekte ve kontrollere devam etmektedir.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde Sırbistan güzergahını kullanan TIR sürücüleri, yüklerini uluslararası taşımacılık mevzuatına uygun bir şekilde taşırlarken göçmen kaçakçılığı konusunda hudut kapılarında görev yapan Türk Hudut Polisleri tarafından uyarılmakta, destek verilmekte ve kontrollere devam etmektedir.

Bu çerçevede Uluslararası Nakliyeciler Derneği ve Bsec- Urta heyeti tarafından Batrovci sınır kapısı ziyaret edildi. Türk ve Sırp yetkililerden bilgi alındı. Batrovci sınır kapısı ziyaretinden sonra Şid sınır kapısı da ziyaret edildi.

Yapılan açıklamada ise; Bu vesileyle bu dönem sınır kapısında ve Belgrad merkezde destek olan polislerimize, Isparta Emniyet Müdürü Volkan Güneş'e, Ticaret Müşaviri Yasemin Yüce, Belgrad Büyükelçiliği Başkatibi Gizem Aydın Erdem'e ve Belgrad Büyükelçisi Sayın Hami Aksoy'a şükranlarımızı sunarız" denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.