10 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, son bir ay içinde evden, işyerinden ve araçlardan olmak üzere toplam 10 hırsızlık olayının aydınlatılarak suçluların adalete teslim edildiğini açıkladı.

ISPARTA Yayın: 14 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.09.2023 17:55:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Konu ile ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekiplerince; 10 Ağustos 2023 ile 11 Eylül 2023 tarihleri arasında Isparta İl Merkezinde, son 1 ay içerisinde; 10 Evden Hırsızlık, 3 İşyerinden Hırsızlık, 1 Oto Hırsızlığı, 11 Elektrikli Bisiklet Hırsızlığı, 8 Motosiklet Hırsızlığı, 5 Açıktan Hırsızlık olmak üzere toplam 38 Hırsızlık olayı aydınlatılmıştır. 

Bu olayları gerçekleştiren 22 şüpheli şahıs yakalanmış, 8 şüpheli şahıs Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 10 şüpheli şahıs TUTUKLANARAK cezaevine teslim edilmiştir. 

Hırsızlık olaylarına konu 52.000 TL değerinde; elektrikli bisiklet, bakır kazan, ev eşyaları ve elektronik malzemeler bulunarak sahiplerine teslim edilmiştir. Hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlarımız; - Motosiklet, bisiklet ve elektrikli bisikletleri açık alanda kilitsiz halde park etmemeleri, - Özellikle kısa süreliğine bir şeyler almak için otomobilleri ile durakladıklarında otomobillerini çalışır vaziyette bırakmamaları, kapı - penceresini açık şekilde park etmemeleri, - Havaların sıcak olması nedeniyle zemin ve alt katta ikamet edilen evlerin balkon kapılarını ve pencerelerini güvenlik zaafiyeti olacak şekilde açık bırakmamaları, - Evden çıkarken kapılarını kilitlemelerini, kilitlemeden kapatılan kapıların kolay bir şekilde açılabildiği, - İşyerlerinde ve sitelerde güvenlik kamerası bulundurmanın caydırıcı olduğu ve meydana gelen olayları çözmede yararlı olduğu, - Korunaksız ve yeterli aydınlatmanın olmadığı yerlere malzemelerini bırakmamaları, - İnsan kalabalığı olan yerlerde pazaryeri, çarşı, toplu taşıma araçlarında çanta, cüzdan, telefon vb. değerli eşyalarına sahip çıkmaları ve dikkat etmeleri konularında bilgilendirilmektedir. Kamuoyunun bilgilerine sunulur” denildi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.