ISPARTA'DA 100 KİŞİ CHP BÜNYESİNE GEÇTİ

ESKİ İYİ PARTİ ISPARTA İL BAŞKANI HASAN BÜYÜKÇAM “İYİ PARTİ GÜVEN SAĞLAYAMADIĞINDAN MİLLET İTTİFAKI RUHUNU CHP’DE SÜRDÜRECEĞİZ”

ISPARTA Yayın: 02 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 02.02.2024 19:24:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yerel seçimlere ittifaksız girme kararı alan ve adaylarını açıklayan İYİ Parti'den toplu istifa geldi. Isparta’da 100 kişi istifa ederek CHP'ye geçti.

Isparta’da İYİ Parti’den istifa eden yaklaşık 100 kişi, düzenlenen törenle CHP’ye katıldı. İYİ Parti Isparta kurucularından, İl Başkanlığı da yapan ve en son Belediye Başkan Aday Adayı olan Hasan Büyükçam, Merkez İlçe Başkanlığı yapmış Hüseyin Börekçi, Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, Yöneticileri ve birçok İYİ Partili, kalabalık bir törenle Cumhuriyet Halk Partisi’ne katıldı. Törende konuşan CHP Isparta Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Hikmet Yalım Halıcı “Bugün Isparta ittifakının ilk adımını atıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi artık Isparta’da her dönem birilerini destekleyen bir parti değildir, herkes hesabını ona göre yapsın. Artık Isparta’da yeni bir denklem yaratıyoruz. Ispartalıları halkçı belediyecilik ile tanıştıracağız. Isparta’daki konut problemini, kent yoksulluğunu, trafik sorununu çözeceğiz. Isparta artık iptal edilen festivallerin olduğu, kar yağdığında elektrikten ve yoldan mahrum kalan bir kent olmayacak. Bugün aramıza katılan Hasan Büyükçam da ben de aynı dönemde il başkanıydık. Şimdi büyük Isparta ittifakını başlatıyoruz. Isparta’yı, adayımız Atakan Yazgan başkanımızla kazanacağız. Hepiniz Cumhuriyet Halk Partisine, baba ocağınıza hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı.

CHP’li yönetici ve üyelerin de yoğun ilgi gösterdiği törende Hasan Büyükçam’a parti rozetini Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve Belediye Başkan Adayı Atakan Yazgan birlikte taktı.

CHP’ye geçen Eski İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, katılım töreninde yaptığı konuşmada “Siyaset, çatışma grupları arasında uzlaşma faaliyetidir. İl ve ilçe başkanlarımız, yöneticilerim, kadın ve gençlik kollarımızla CHP’ye katılıyoruz. Biz Atatürkçü, hukuk devletine inanan Cumhuriyet Halk Partisine geçmeyi uygun bulduk. Kurucusu olduğum ve çok emek verdiğim İYİ Parti artık güven sağlayamıyor. Millet İttifakı ruhu CHP’de sürecektir. Bugün maalesef CHP ve diğerleri durumu vardır. CHP muhalefet görevini yerine getiriyor. Hep birlikte el birliği yapıp, güç birliği yapıp Isparta ittifakını kuracağız, yapacağız. Burada her görüşten insanla Isparta ittifakını kurduk. Isparta seçimlerini kazanacağız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.