SİBER ISPARTA GENÇLİK MERKEZİ, GENÇLERİN GELİŞİMİNE YÖNELİK HİZMETE BAŞLADI

Siber Isparta Gençlik Merkezi, ISUBÜ bünyesinde bulunan ilgili bölümlere ortaokul ve lise çağındaki gençlerin ön hazırlığının yanı sıra mevcut üniversite öğrencilerinin yerli ve milli teknolojiye katkı sunmasına yardımcı olacak.

ISPARTA Yayın: 25 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 25.07.2023 12:00:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin ön kuluçka merkezi olarak öngördüğü Siber Isparta Gençlik Merkezi’nde, Siber Güvenlik, Mobil Uygulama Geliştirme, Web Tabanlı Uygulama Geliştirme, Sosyal Medya Uzmanlığı ve Dijital Asistanlık konularında ISUBÜ bünyesindeki akademisyenler tarafından gençlere eğitimler verilmeye başlandı.

Siber Isparta Gençlik Merkezi’ni ziyaret eden Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, yapılan çalışmaları ve verilen eğitimleri yerinde görerek kursiyer gençlerle bir araya gelip üzerine çalıştıkları projeleri hakkında bilgiler aldı.

Siber Isparta Gençlik Merkezi ile Teknoloji adına Isparta’da önemli bir adım atıldığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Yılmaz Çatal, teknoloji ve bilişim alanına merak duyan, ilgisi olan gençlerin faydalanabileceği çok güzel bir merkezin kazandırıldığını dile getirdi. Yerli ve milli teknoloji hamlesine de büyük katkı sunacağına inandığını söyleyen Rektör Çatal, üniversitemizin yenilikçi fikri olan gençlerinin fikirlerini olgunlaştıracağı, projelendireceği ve hayata geçireceği bu merkezden önemli projelerin hayata geçeceğine inandığını belirtti.

Siber Isparta Gençlik Merkezi, siber güvenlik, mobil ve web tabanlı uygulama geliştirme, robotik kodlama, sosyal medya uzmanlığı, dijital asistanlık gibi birçok alanda eğitimler gerçekleştirerek, girişimcilere ve bilişim sektörüne katkı sağlamayı hedefliyor. Her yaş grubundan gençlere hizmet verecek olan Siber Isparta Gençlik Merkezi sayesinde gençler teknoloji alanında kendilerini geliştirebilecek ve bu alanda girişimcilik özendirilerek, şirket kurmak isteyen gençlere destek sağlanacak.

Siber Isparta Gençlik Merkezi, ISUBÜ bünyesinde bulunan ilgili bölümlere ortaokul ve lise çağındaki gençlerin ön hazırlığının yanı sıra mevcut üniversite öğrencilerinin yerli ve milli teknolojiye katkı sunmasına yardımcı olacak.

Yürütücülüğünü Isparta Belediye Başkanlığı'nın yaptığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nda destek alan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin proje ortağı olarak yer aldığı "Isparta'da Gelecek Dijital ile Gelecek" projesi kapsamında Fatih Mahallesi’nde kurulan Gençlik Merkezi’nde 17 Temmuz- 11 Ağustos 2023 tarihleri aralığında eğitimler verilmeye devam ediyor.

Proje kapsamında, Doç. Dr. Murat İnce (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi), Öğr. Gör. Dr. Remzi Gürfidan (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi), Öğr. Gör. Dr. Halit Çetiner (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) ve Öğr. Gör. M. Fatih Ecevit (Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) çeşitli konularda eğitimler veriyor.

Ayrıca, ön kuluçka merkezinde ilk olarak Fi Bilgi Teknolojileri Şirketi yerini alarak, yaptıkları çalışmalar ile gençlere iş imkanı sunmayı hedefliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.