BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN BİR SORUNU DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

Isparta’nın kangren sorunu Aquapark bölgesi yaşam alanı oluyor

ISPARTA Yayın: 29 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 29.01.2024 18:09:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Mahallesi’nde 15 yıldır atıl durumda bulunan Aquapark alanını şehre kazandırıyor. Aquapark işletmecisi Erol Tekeli’nin mahkeme süreci devam ederken, Başkan Başdeğirmen kendisiyle görüşerek bölgenin yeni bir yaşam alanı olarak şehre kazandırılmasında mutabık kaldı. Başkan Başdeğirmen, “Sadece bir mühür vurmakla Erol Beyin yapmış olduğu 3,5 milyon dolarlık yatırım bu hale geldi. 15 bin 800 metrekare alanı tertemiz edeceğiz.  Burada vatandaşlarımızın en güzel şekilde vakit geçirmesini sağlayacağız.” dedi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiği günden bu yana geçmiş dönemden kalan sorunları tek tek çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu sorunlardan bir tanesi de Davraz Mahallesi’nde 15 bin 800 metrekare alana sahip Aquapark’tı. 15 yıl önce büyük meblağlarla şehre Aquapark kazandıran işletmeci Erol Tekeli, önceki dönemde tesise mühür vurulması sebebiyle süreci yargıya taşımıştı. Yargı süreci devam eden bölgedeki yatırım artık kullanılamaz hale gelirken, alanın içler acısı durumu mahalle sakinlerini de rahatsız ediyordu. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgenin mahkeme süreci devam ederken, işletmeci Erol Tekeli ile görüşerek, bu alanı Davraz Mahallesi’ne ve şehre kazandırmak istediğini belirtti. Erol Tekeli, Başkan Başdeğirmen’in yaklaşımı sonrasında Aquapark alanını Isparta Belediyesi’ne devretti. Isparta Belediyesi ekipleri bölgede temizlik çalışmalarına başladı. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, basın mensupları, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Aquapark alanında incelemelerde bulundu. 
İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Aquapark işletmecisi Erol Tekeli, “Böyle bir yatırımı Isparta için bu hale getirenler utansın” diyerek o dönemde yaptığı yatırımın birçok insanın yapmaya cesaret edemeyeceği miktarda olduğunu söyledi. Tekeli, “O dönem için burada belediyenin kendi yatırımı da vardı. Öndeki sentetik buz pisti belediyenindir. Isparta’nın parası. Orası ve burası çöp oldu. O gün için yaklaşık 3.5 milyon dolar para harcamıştım. 15 yıldır mücadele ediyoruz. Önceki dönemin belediye başkanıyla defaten görüştük. Genel koordinatörüyle gerekli görüşmeleri yaparak onların usulüyle kabul ettik. Ancak olmadı süreç bu hale geldi. Buranın durumunu biliyoruz. Mahallelinin de sıkıntısı var buradan. Çünkü içeride kötü durumlar olabiliyor. Şükrü başkanımızla görüştük bizden bazı konularda feragat etmemizi istedi, bizde yaklaşımı açısından feragat ettik. Belediyeye teslim ediyoruz. Bundan sonrası belediye tasarrufunda. Önceki dönem yönetimiyle Şükrü başkanımızın yaklaşım açısı farklı. Şükrü başkanımızın yaklaşımını uygun bulduk, Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Mahallesi’nin nüfus olarak şehrin en kalabalık mahallelerinden birisi olduğunu belirterek, 15 bin 800 metrekare alanın uzun yıllardır atıl durumda bulunmasının herkesi üzdüğünü ifade etti. Başkan Başdeğirmen, “Havuzların temizlemeyle ilgili motorlarını, filtrelerini çalmışlar. İçeride bir tane kablo bırakmamışlar. Burada para edecek her şeyi söküp götürmüşler. Binanın altında otopark var. Zamanında öyle güzel bir yatırım yapılmış ki, altına da otopark yapılmış. 15 yıl önce arkadaşımız bu yatırımı yaparken yeraltı otoparkını bile yapmış. Şimdi içerisi su dolu. Burayı görünce aklıma ITKM’den tankerlerle boşalttığımız sular geldi. Fayansları da görünce aklıma ITKM’den söktüğümüz 2 bin kamyon fayans atığı geldi. Bunlar hiç mi düşünülmüyor? Buradaki zarar görülmedi mi? Neden yatırımcı mağdur edildi? Mutlaka buranın bir yolu bulunabilirdi. Sadece bir mühür vurmakla Erol Beyin yapmış olduğu 3,5 milyon dolarlık yatırım bu hale geldi. Parayı da bırakın bu mahalleli 15 yıldır bu çöplüğü burada çekmek zorunda kaldı. Binlerce masa, sandalye ve diğer malzemelerden hiçbir şey bırakmamışlar. Zararın neresinden dönersek kardır. Artık geçmişi unutuyoruz. Erol Bey de buradaki güzelliği görünce mutluluğu yaşayacak. Hukuki sürecimiz devam ediyor. Aramızdaki anlaşmayla biz burayı vatandaşımızın hizmetine sunacağız. 15 bin 800 metrekare alanı tertemiz edeceğiz.  Burayı vatandaşlarımızın en güzel şekilde geçirmesi için düzenleyeceğiz. Erol bey ve Ahmet beye yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Bölge için proje çalışmalarına başladıklarına değinen Başkan Başdeğirmen, “Çok güzel bir proje ortaya çıkıyor. Bu bölgeyi yaşam alanı haline getireceğiz. Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın zaman geçirebileceği bir yer olacak” dedi. 
Davraz Mahallesi sakinleri de Aquapark alanının yıllarca mahallenin kangrene dönüşen bir sorunu olduğunu belirterek, “15 yıldır burasının haline üzülüyorduk. Başkanımız sayesinde inşallah burası güzel bir hale gelecek. Vatandaşların spor yapabileceği çok güzel bir alan haline geleceğini düşünüyoruz. Şükrü başkanımızın en iyisini yapacağından eminiz. Başkanımızı destekliyoruz” dediler.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.