BİR KAPALI PAZARYERİNDEN FAZLASI

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Binbirevler Mahallesi sakinlerinin uzun yıllardır hayalini kurduğu kapalı pazaryerinin açılışını gerçekleştirdi.

ISPARTA Yayın: 24 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.01.2024 11:36:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Kapalı pazaryeri sayesinde esnaf ve vatandaşların kışın kar, yağmur, yazın da güneşten korunacağını ifade eden Başkan Başdeğirmen, “Farklı etkinliklerin de yapılabileceği çok güzel bir kapalı pazaryeri oldu. Mahallemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediyenin yeni hizmetlerinin ve yatırımlarının açılışlarını yapmaya devam ediyor. Geçen hafta Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryerinin açılışını gerçekleştiren Başkan Başdeğirmen, Binbirevler Kapalı Pazaryerinin de açılışını yaptı. Binbirevler Mahallesi, vatandaşların uzun yıllardır hayalini kurdukları kapalı pazaryerine kavuştu.
Binbirevler Mahallesi Kapalı Pazaryeri açılışına Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halil İbrahim Güleç, AK Parti SKM Başkanı Fatih Tola, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.
Binbirevler Mahallesi Muhtarı Fazlı Şıkşık, Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü hatırlatarak, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve geldiği ilk günden bu yana insanların gözünde ışıltı, dudaklarında tebessüm olduğunu söyledi. Şıkşık, “Yol olduk, asfalt olduk serildik. Engellilerimizi toplum içerisine kazandırmaya çalıştık. Hastalarımıza yatak olduk, sofralarına peynir, zeytin, aş olduk. Başkanım gecenin saat 3’ünde kar yağışını havada yakalamaya çalıştık. 5 yıl önce Binbirevler salı pazarına bir tohum attık, bu tohum bugün devasa bir ağaç oldu. Yapılan devasa pazaryerine Binbirevler halkına ve pazarcılarımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Başkanımızdan Allah razı olsun. Gönlü güzel olan insanın yükü çok ağır olurmuş başkanım. Bu yükü taşıyacağız. Yolumuz açık olsun. Bu yolda size başarılar. Şimdiden başkanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
AK Parti İl Başkanı Furkan Cem Er, Binbirevler Kapalı Pazaryerinin şehre hayırlı olması temennisinde bulundu. Kapalı pazaryerinin tek amacının alışverişe hizmet olmadığına değinen Er, “Burada asker eğlencesi, düğün gibi birçok etkinlik yapılabilir. Partim, teşkilatım ve Ispartalı hemşehrilerim adına sayın belediye başkanımıza bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisi 44 mahallenin en ücra sokaklarına kadar hizmet götürüyor. Mesaisi bittikten sonra evine giderken bir belediye başkanı olarak değil de Isparta’nın sade bir vatandaşı olarak sokaklarda gezerek, en ufak eksiği gidermek amaçlı çalıştığına bizzat şahidim. Başkanım her zaman yanındayız. 31 Mart’ta da vatandaşımızın takdirinin doğru şekilde olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Binbirevler Mahallesi’ne çok güzel bir kapalı pazaryeri kazandırdıklarını belirterek, bu tür tesislerin mahalleler için çok önemli olduğunu vurguladı. Kapalı pazaryerlerini sadece bir alışveriş yapılan yer olarak görmemek gerektiğini kaydeden Başkan Başdeğirmen, bu alanların sosyal alanlar olduğunu ifade etti. Başkan Başdeğirmen, “Bu alanda yapılan düğünlere katıldım. Brandalarla, şemsiyelerle hem pazarcılarımız hizmet vermeye çalışıyor hem de vatandaşlarımız düğün ve diğer etkinlikleri yapıyorlardı. Tabii ki modern, güzel mahalle olabilmesi için altyapı, üstyapılara ihtiyaç vardı. Bizler de buradaki eksikliği görerek, istişare sonucunda mahallemize kapalı pazaryeri yapılmasını uygun gördük. Bugün de açılışını yaptık. Farklı etkinliklerin de yapılabileceği çok güzel bir kapalı pazaryeri oldu. Mahallemize ve şehrimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
Bazı merak edilen konular olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, yeni otogarın kaplanmasının zor olduğu uzay çatı sisteminin söküldüğünü belirterek, “O demirleri hurdaya satmadık, herhangi bir yere de vermedik. O demirlerle hem Mehmet Tönge Mahallemizdeki hem de Binbirevler Mahallesi’ndeki pazaryerimizi yaptık. Hurda demir 5 liraydı ama imalatını yapıp burada kullanılacak hale getirseydik 20 liraya gelecekti. Onları hurdaya vermedik, boyadık, düzenledik ve buralarda kullandık. Devletimizin malını hiçbir zaman ziyan etmeyiz. Hiçbir zaman devletimizi zarara sokacak iş yapmayız. Yapılan iş belli, her şey ortada. Esnaf arkadaşlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Kış, kar, soğuk, yaz demeden mahallelerimizi gezerek ürünlerini satarak ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Artık bundan sonra kar, yağmur, güneşten etkilenmeden, şemsiye kurmadan burada hizmet verecekler. Kapalı pazaryeri hayırlı olsun” şeklinde konuştu. 
Kürsüye gelen vatandaşlar 40 yıldır kapalı pazaryerine hasret kaldıklarını ifade ederek, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkürlerini iletti. Vatandaşlar, “Isparta’ya kazandırdığınız hizmetlerden dolayı şahsınıza çok teşekkür ederiz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin” dediler.
Konuşmaların ardından dua edilerek, Binbirevler Kapalı Pazaryerinin açılış kurdelesi Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindekiler tarafından kesildi. Açılışın ardından Başkan Başdeğirmen, pazarcı esnafını ziyaret ederek, hayırlı, bol kazançlar dileklerini iletti, vatandaşlarla sohbet etti. 
Bir esnaf da “Sizin yaptığınız hizmetler ortada. Allah razı olsun. Arkanızdan duacıyım. Seçimde arkanızdayız, inşallah tekrar kazanacaksınız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.