ITSO BAŞKANI METİN ÇELİK KKTC'DE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik ve beraberindeki heyet Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde önemli işbirliği temasları kurdu.

ISPARTA Yayın: 26 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.01.2024 14:11:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Görüşmelerde Isparta ile KKTC’nin dış ticaret hacmi ve yapılabilecek yatırımlar ele alındı.

ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Meclis Başkanı Akif Aslan, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Topaloğlu, Isparta TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir ile meclis ve komite üyelerinden oluşan heyet; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir dizi temaslarda bulundu.

ITSO heyeti, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kuzey Kıbrıs Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz ve KKTC Yatırım Ajansı Direktörü Ebru Kaptan Sertoğlu ile bir araya gelerek ikili işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdi, Isparta’daki yatırım alanlarına ilişkin bilgiler verdi. Ayrıca Isparta ile KKTC arasında ihracatın geliştirilmesine yönelik istişarelerde bulunuldu.

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmede bulunan ITSO Başkanı Çelik, gerçekleşen görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini belirterek. “Isparta adına son derece önemli işbirliği çalışmaları yürüttük. Kentimizden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılabilecek kalemleri ve ihracatta iyi olduğumuz sektörleri aktarma fırsatı bulduk. Görüşmelerin ve kurmuş olduğumuz temasların artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Görüşmelerin ardından gelecek ithalat ve ihracat talebi konularında her türlü desteğin verileceği belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.