BAŞKAN TURAL'DAN AHİLİK HAFTASINA DAVET

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Isparta halkını 18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası etkinliklerine katılmaya davet etti.

ISPARTA Yayın: 16 Eylül 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 16.09.2023 15:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Yardımlaşma, dayanışma ve ahlaklı çalışma gibi prensipleri ile topluma yüzyıllarca yön vermiş olan Ahilik kültürünü tanıtmak ve Ahi Evran Veli'nin Anadolu’da başlattığı Ahilik geleneğini yaşatmak amacıyla her yıl 81 ilde Ahilik Haftası kutlamaları yapıldığını belirten Birlik Başkanı Ahmet Tural “Ahilik Haftasının Ahilik kültürünün tanınması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlediğimiz Ahilik Haftası kutlamalarını bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiriyoruz” dedi.

HAFTA BOYUNCA ETKİNLİK OLACAK

Hafta boyunca yapılacak etkinliklere ilişkin bilgi veren Birlik Başkanı Tural “Bu yıl ki kutlama programı, 18 Eylül Pazartesi günü, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayacak. Ardından Sayın Valimizi makamında ziyaret edeceğiz. Saat 11.00 de Birliğimiz önünden başlayarak Valilik binası arkasındaki tören alanına kadar Ahilere Saygı Yürüyüşü düzenlenecek. Bu yıl Ahilik Haftası kutlama törenlerini Valilik arkasında Üzüm Pazarı esnafının geçici olarak ticaretlerini sürdürdüğü alanda yapıyoruz.

Buraya bir hareketlilik getirerek, esnafımızın da faydalanmasını amaçladık. Tören alanında halkımıza ahi pilavı ve helva ikramımız olacak. Mehteran Takımı gösteri sunacak. Şed kuşanma töreni yapılacak, Yılın ahisine kaftan giydirme, yılın kalfası ve çırağına plaket ve mesleğinde başarı gösteren kadın esnafımıza Ahilik Özel plaketi takdim edilecek. Ayrıca çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Aynı gün Birliğimiz Konferansa Salonunda Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Hüseyin Kaleli tarafından Ahiliğin Dünü Bugünü Yarını konulu konferans verilecek.

Hafta boyunca yapılacak etkinlikler dahilinde Salı günü Huzurevi ziyareti yapılarak, Berberler ve Kuaförler Odamız tarafından yaşlılarımıza saç bakım hizmeti verilecek, sevgi evleri ziyaret edilecek, esnaf ziyaretleri gerçekleştirilecek. Yaşlı ve hasta ustalarımız ziyaret edilecek. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla da gazilerimizi ziyaret edeceğiz. Çarşamba günü Esnaf Odaları Birliği’ne bağlı odalarımızda önceki dönemlerde görev almış, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarını bir araya getirerek Ahde Vefa Buluşması etkinliğimiz olacak. Perşembe günü ise Kızılay’a kan bağışında bulunulacak ve çarşı esnafı ziyaret edilecek. Cuma günü de Sanayi Camilerinde, Cuma namazının ardından ahi pilavı ve helva ikramımız olacak. Bu vesileyle esnaf ve sanatkarımızın ve halkımızın Ahilik Haftasını kutluyor, Ahilik felsefesinin yaşatılması ve tanıtılması adına düzenlenen kutlamalara tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.