ELMA ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun tarafından organize edilen “Elma Çalıştayı” Isparta Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşti.

ISPARTA Yayın: 05 Şubat 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 05.02.2024 12:05:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Toplantı, Isparta Milletvekillerimiz Mehmet Uğur Gökgöz ve Osman Zabun, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüdai Şahin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Bayındır ve Sadettin Güneş, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, TKDK İl Koordinatörü Prof.Dr.Süleyman Gülcü, İl Ticaret Müdürü Mehmet Akif Ülger ve değerli katılımcılarımızın iştiraki ile gerçekleşti.

Isparta elması ve ihracatta yaşanan sorunların masaya yatırıldığı elma çalıştayında, ihracatımızın durumu, hedef ülke pazarı ile ilgili hangi çalışmaların yapılması gerektiği, elmamızın üretim kalitesini arttırmaya yönelik kapsamlı çalışmaların yapılması ve soğuk hava depolarının modernizasyonuyla ilgili durum değerlendirmeleri gibi pek çok konu ele alındı. Karşılıklı yapılan fikir alışverişin ardından yaşanılan tüm sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü. 

İlimiz tarım ekonomisinin temeli olan elmanın tüm safhaları değerlendirildi. Çalışmaların hız kazanması ve yol haritasının çizilmesi yönünde yapılan çalıştay, sonuçların ilgili makamlara taşınması yönünde alınan kararla son buldu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.