MAKAMDA DEĞİL ESNAFIN İÇERİSİNDE BİR BELEDİYE BAŞAKNISINIZ

Yukarı Mahrukatçılar Sitesi esnafıyla buluşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen,

ISPARTA Yayın: 13 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.09.2023 14:47:00
Editör - Ahmet ÇELİK
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Yukarı Mahrukatçılar Sitesi esnafıyla buluşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnafın Mahrukatçılar Sitesi için yeni bir alan oluşturulması talebiyle ilgili “Aşağı Mahrukatçılar kendilerine yeni bir yer hazırladılar.  Sizin de böyle bir talebiniz varsa kooperatif kurun, üyelerinizi oluşturun, istediğiniz yeri belirleyin. Bizler de oralara bakalım. Uygun şekilde yardımcı olalım” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana esnafın yanında olan ve her türlü desteği sunan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sürekli olarak esnafla bir araya geliyor, talep, istek ve önerilerini dinliyor, şehir için yapılması gerekenlerle ilgili istişarelerde bulunuyor. Başkan Başdeğirmen, esnaf buluşmalarına yukarı Mahrukatçılar Sitesi esnafıyla devam etti. Esnafı dinleyen Başkan Başdeğirmen, Mahrukatçılar Sitesi ve şehre yapılması gereken konularla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Buluşmada belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve Işıkkent Mahallesi Muhtarı İbrahim Çil ile Muzaffer Türkeş Mahallesi Muhtarı İlker İbrahim Köse de yer aldı.
Işıkkent Mahallesi Muhtarı İbrahim Çil, Mahrukatçılar Sitesi esnafının talep ve önerilerini dinlemeye gelen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederken, Muzaffer Türkeş Mahallesi Muhtarı İlker İbrahim Köse de Mahrukatçılar Sitesinde esnaf olduğunu ifade etti. Köse, “Halk arasında ‘siyasiler seçimden seçime dolaşır’ şeklinde söylentiler olur. Sizin sitemize dördüncü gelişiniz. Birinci programımızda siz göreve geldikten sonra Mehmet Şimşek ağabeyimizin dükkanında olmuştu. İkinci ziyaretinizde Selman Boyacı’nın dükkanında esnaf ziyareti şeklinde gerçekleşmişti. Üçüncüsü Ahmet Çınar’ın dükkanına pandemi zamanı maske dağıtımı için gelmiştiniz. Bu da dördüncüsü oldu. Her daim sahadasınız. Makamda değil esnafın içerisinde bir belediye başkanısınız. Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, esnaf buluşmalarının kendileri için çok önemli olduğuna değinerek anında yapılması gerekenleri anında diğer talepleri de belli bir program dahilinde yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Esnaf da söz alarak tek tek talep ve önerilerini dile getirdi. Bir esnaf Başkan Başdeğirmen’in Mahalle Meclisi Buluşmalarında kendi mahallerine geldiğini, orada kapalı otobüs durağı istediğini ve bu isteğinin anında yerine getirildiğini kaydetti. Esnaf, “Hizmet budur, çok teşekkür ederim” dedi.
Mahrukatçılar Sitesinin artık şehrin merkezinde kalmaya başladığını belirten esnaf, “Bu gibi bir site için İlavus tarafında bir alan tahsis edilebilir mi?” diye sorarken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, daha önce kendilerine hiç böyle bir talebin gelmediğini söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Daha önce aşağıdaki Mahrukatçıların yan tarafındaki arazide böyle bir çalışma başlatılmış ama planını yapıp ruhsatını, imarını vermek bize nasip oldu. Sizler bize şurada yapalım diye bir öneri getirebilirsiniz. Galericiler geldiler 33 bin metrekare istiyoruz dediler kamulaştırmaya girdik aldık, sadece 3-4 bin metrekare yer kaldı. Orası da bittikten sonra galericilere ikinci bir yer daha veriyoruz. Aşağıdaki Mahrukatçılar da kendilerine yeni bir yer hazırladılar.  Sizin de böyle bir talebiniz varsa kooperatif kurun, üyelerinizi oluşturun, istediğiniz yeri belirleyin. Bizler de oralara bakalım. Uygun şekilde yardımcı olalım” dedi.
Bir esnaf da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e 1002 TOKİ konutunun ne zaman tamamlanacağını sordu. Başkan Başdeğirmen, TOKİ konutlarının tamamlandığını, bölgede altyapı, okul ve sosyal tesis oluşturulduğunu Nisan ayı gibi hak sahiplerinin  konutlara yerleşebileceğini ifade etti. 
Mahrukatçılar Sitesinde hizmet veren bir kömürcü esnafı atıl durumdaki ITKM’nin açılmasını unutmadıklarını, Andık Deresi ve Kirazlıdere’nin çok güzel olduğunu, şehirde açılan yan yolların da trafiğe katkılar sağladığını dile getirirken, hizmetlerinden dolayı Başkan Başdeğirmen’e teşekkür etti. 
Esnaflar, “Bizden biri olduğunuz için size teşekkür ediyoruz. Allah sizden bin kere razı olsun. Sitemizde herhangi bir sorununuz yok. İhtiyacımız olduğunda müdürlerinizi, sizleri buluyoruz. Bize de dönüş yapıyorsunuz. Bizi şereflendirdiniz. Mutluyuz. Çok teşekkür ederim” dedi.
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Mahrukatçılar Sitesi esnafıyla sohbet etmenin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek, “İnşallah sağlıklı, huzurlu günlerde beraber olalım. Sonradan aklınıza gelen bir konu olursa belediyenize gelebilirsiniz, orada da konuşuruz. Rabbim güzel günler, hayırlı, bereketli kazançlar nasip etsin” görüşlerinde bulundu.
Esnaf buluşması hatıra fotoğrafıyla son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.