BAŞDEĞİRMEN:"GENÇLERLE ÇALIŞMAK BİZLERİ DAHA DA GÜÇLENDİRİYOR"

Başkan Başdeğirmen: Amacımız şehrimizi bir basamak daha yukarı taşımak

ISPARTA Yayın: 12 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 12.08.2023 11:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD) Başkanı Süleyman Çağrı Çiftçi ve yönetim kurulu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı işbirliği konuları ele alındı. 

Ziyarette konuşan IGİAD Başkan Yardımcısı Muhammed Nazmi Gülal, dernek olarak 2 önemli projeyi tamamladıklarını belirterek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gülal, “Geçtiğimiz dönemlerde pandeminin etkisiyle lansmanlarını yapamamış olsak da Isparta özelinde 2 tane proje tamamladık. Bunlardan bir tanesi hem gül hem de lavantada daha iyi üretimler yapabilmek adına Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü’nün bir projesi varmış. Biz bu projeye talip olduk. Dünyada ilk olarak FAO’nun bir sivil toplum kuruluşuyla proje yürütmesine vesile olduk. Bu bizim için çok güzel bir örnekti. Çiftçilerimize özellikle kadın kooperatiflerimizin önünü biraz açabilmek adına eğitimler düzenledik. Yaklaşık 95 çiftçimize eğitim verdik. Arkasından bu projenin bir farklı kanalı da kadınların bu konuda daha öne çıkabilmesi adına Kuyucak Kadın Kooperatifi ve bir tesise gittik. Büyürken Isparta olarak büyüyebilmenin hayalindeyiz” dedi.
IGİAD Başkanı Süleyman Çağrı Çiftçi de derneğin bu sene 18’inci kuruluş yılını kutladığını ifade ederek, Isparta’da 50 üyelerinin bulunduğunu, bu üyelerin şehrin ve ülkenin istihdam ile ekonomisine ciddi katkılar sunduğunu söyledi. Yaptıkları projelerden bahseden Çiftçi, “Sizlerle olan birliğimiz, birlikteliğimiz ve bağımız çok önemli. Beraber, omuz omuza, bir arada olarak çok daha büyük şeyler başarabileceğimize inanıyoruz. Bugün ailemizle sizlerle dirsek teması halinde çok daha güzel işler, hayırlı hizmetler için buradayız. Derneğimizin başkanı, sizin de kardeşiniz olarak memleketimiz için bugüne kadar gücümüz nispetinde bir şeyler yapmaya çalıştık bundan sonra da her zaman yapmaya devam edeceğiz. Bizi her zaman bir telefon veya bir işaret uzağınızda biliniz.  Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra daha da ileri seviyede birlikte olup çok daha büyük hizmetler yapabilmek gayreti içerisindeyiz. Sizlerin de yol göstericiliğinizle bizler buradayız, hazırız” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğunu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sivil meslek kuruluşlarının şehrin gelişmesi için çok önem arz ettiğini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarıyla yaptıkları çalışmalarda önemli kazanımlar elde ettiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Sizler bizim destekleyici kurumlarımız halinde çalışıyorsunuz. Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığımda sizlerle çok daha farklı irtibat içerisindeydik. Daha çok fazla çalışıyorduk. Siz halen çok güzel çalışıyor ve proje üretiyorsunuz. Ticaret Borsamız, Ticaret ve Sanayi Odamız, üniversitelerimiz ve desteğini verecek kurumlarımızın birimleriyle beraber çalışabilmemiz Isparta’mız için çok önemli. Sizler ekonomimiz geliştikçe şehrimizin çok daha verimli ve faydalı hale geleceğini düşünerek bazı hizmetlerde bulunuyorsunuz. Bizler de aynı düşüncedeyiz. Sizlerin yaptığı tüm çalışmalar belediyemizin gelişmesi, şehrimizin daha yaşanabilir olması adına önemli. Yapılan çalışmalara biz de her zaman destek vermek isteriz. Gençlerle çalışmak bizleri daha da güçlendiriyor” ifadelerinde bulundu. 
Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı sırasında sivil toplum kuruluşlarından gelen projelerinin kendilerini çok güçlendirdiğini ifade eden Başkan Başdeğirmen, bu projeler sayesinde şehirde yatırımların arttığını ve şehir ekonomisine katkı sağlandığını dile getirdi.
Başkan Başdeğirmen, “Her geçen gün ihracatımızın arttığını her geçen gün üretim kapasitemizin arttığını, her geçen gün yeni ürünlerle piyasaya çıktığımızı sizler de görüyorsunuz. Bunun sebebi sizlerin fikirleriyle ortaya koyduğunuz yatırımlar. Siz diyorsunuz ki beraber olacağız bu mutlaka olması gereken bir şey. Amacımız şehrimizi bir basamak daha yukarı taşımak. Size tek tavsiyem programlarınızı şehir dışında da yapın. Diğer illeri gezin, oturduğunuz yerde şehre hizmet edemezsiniz. Ticaret ve Sanayi Odasındayken farklı illere gittik, çok sayıda üyemizi de yurtdışına götürdük. Devletimiz yurtdışına gidilmesi için destekler veriyor. Ne kadar çok gezerseniz o kadar çok proje üretirsiniz. Isparta’ya bir şeyler katmak istiyorsak açılmak zorundayız. Elma üreticilerimizle Hindistan gezisi yapmıştık. Orada Türkiye’nin elma ürettiği bilinmiyormuş. Orada çok büyük bir firma sahibiyle görüştük. O günden sonra şuanda Isparta’nın ve Türkiye’nin en büyük elma alım ülkesi Hindistan. Bu sadece bir ziyaretle oldu. 7 firmayla görüştük hepsi şuanda elma alıyor. Bu ziyaretin tüm masraflarını Ticaret Bakanlığı karşıladı. Patagonya’ya kadar gittik elma üretim çalışmalarını gördük. Bunlar bizim için çok önemliydi. Sizler de bu tür gezileri yaparsanız iyi olur. Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.