TÜM EMEKLİLER DERNEĞİ ISPARTA ŞUBE BAŞKANI HAYATİ YILDIZ KONUŞTU

Yüzde 49,25 ek zam emeklileri tatmin etmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam yapıldı.

ISPARTA Yayın: 26 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 26.01.2024 14:04:00
Editör - Melike ÇELİK
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız; “Uğraşlarımız sonucunda emeklimize yapılan ayrımcılık bir nebze de olsa ortadan kalkmış oldu. Ama yeterli değil. Emeklimizin yaşayabileceği bir emekli maaşı istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağkur emeklisine ilave yüzde 5 artış yapılacağı müjdesini vermiş, artış oranı yüzde 37,57’den yüzde 42,6'ya yükselmişti. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile SSK ve Bağkur emeklisine bir ek daha yapıldı. Bakan Işıkhan, “SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin emekli aylıklarındaki artışı ocak ayı itibarıyla yüzde Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla zam oranını 49,25’e yükseltiyoruz” açıklamasını yaptı.

BAŞKAN YILDIZ; “HAKKIMIZI TAM OLARAK ALINCAYA KADAR MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ 

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, çabalarının karşılık bulduğunu ama emeklinin bu maaşla geçinemeyeceğini belirterek; “Biz Genel Merkez düzeyinde çalışmalarımızı yaptık. Meclise önermelerimizi götürdük. Uğraşlarımız sonucunda emeklimize yapılan ayrımcılık bir nebze de olsa ortadan kalkmış. 

“MEMURLARA YAPILDIĞI GİBİ 8 BİN 77 TL SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ” 

Önümüzdeki süreçte seyyanen 8 bin 77 TL zammı bekliyoruz. Zamlar olduğu sürece emekli 15 bin TL de alsa da geçim sıkıntısı devam ediyor. İlk önce zamların durdurulması gerekiyor. Bu da hükümetin işi. Buna da inşallah önümüzdeki süreçte el atacaklardır. Enflasyonun yüzde 129 olduğunu kendileri açıkladılar. Emekli tatmin olmadı. Olunacak bir durum değil. Emeklimizin yaşayabileceği bir emekli maaşı istiyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.