ISPARTA’DA MERA ISLAH VE AMENAJMAN PROJELERİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 4342 Sayılı Mera Kanunu kapsamında İlimiz genelinde Mera Islah ve Amenajman Projeleri uygulanıyor.

ISPARTA Yayın: 10 Ağustos 2023 - Perşembe - Güncelleme: 10.08.2023 13:02:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Şarkikaraağaç’a bağlı (Göksöğüt, Çeltek, Armutlu Köyü ve Çiçekpınar Kasabası), Yalvaç İlçesi (Hüyüklü Kasabası, Kumdanlı ve Akcaşar Köyü), Keçiborlu’ya bağlı (Kaplanlı-Aydoğmuş Köyü), Senirkent’e bağlı (Büyükkabaca Kasabası) ve Gönen’e bağlı (Yuvaşça Yaylasının) Mera Islah ve Amenajman Projeleri tamamladı. Şarkikaraağaç Belceğiz ve Yakaemir Köyü ile Gelendost İlçesi Afşar Köyünde Mera Islah ve Amenajman Proje çalışmaları ise devam ediyor.

Türkiye genelinde hayvancılığının geliştirilmesi, hayvansal üretimin arttırılması ve çiftçilerimizin üretim girdi maliyetlerinin aşağıya çekilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 4342 Sayılı Mera Kanunu kapsamında İlimiz genelinde Mera Islah ve Amenajman Projeleri uygulanıyor.

Mera Islah ve Amenajman Projeleri kapsamında; Şarkikaraağaç İlçesi Armutlu Köyünde 2018 – 2022 tarihleri arasında 1535 dekarlık bir alanda; 1200 dekarı Tabi Mera, 335 dekarı Suni Mera Tesisi olarak uygulanmıştır.

2019 yılında; 5 adet Gölgelik, 2 adet Sıvat, 2 adet İçme Suyu Kuyusu ve 6000 metre Drenaj Kanalı açılımı yapılmıştır. 2022 yılında Suni Mera Tesisine; Yonca, Kamışsı Yumak ve Domuz Ayrığı yem bitkilerinden oluşan karışım ekimi yapılmıştır. Her yıl Tabi ve Suni Mera Tesislerinde gübreleme çalışması da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirildi.

Şehir genelinde 14 merada Mera Islah ve Amenajman Projesi uygulanmış olup mera alanları İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından takip ediliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.